PDA

Zobacz pełną wersję : Opinie - Civic VII 1.7 CTDI

ziemex
21-11-12, 22:07
Witam Kolegów,
znalazłem ostatnio na portalu ciekawe ogłoszenie, napiszcie proszę co o niej sądzicie, o co pytać jak będę dzwonił, wszelkie sugestię się przydadzą

http://otomoto.pl/honda-civic-zadbana-i-bardzo-ekonomiczna-C24851480.html

Pozdrawiam

novitz
22-11-12, 10:55
Nie polecam i wiele osób mi to auto odradzało. Silnik ISUZU, Wymiany poważniejszych rzeczy, jak np. sprzęgło - bardzo drogo. Plusem tego auta - jak i innych diesli - małe spalanie i nawet zrywny. Jak VII gen, to tylko min. 1.6 benzyna

genior
22-11-12, 11:19
Nie polecam i wiele osób mi to auto odradzało. Silnik ISUZU, Wymiany poważniejszych rzeczy, jak np. sprzęgło - bardzo drogo. Plusem tego auta - jak i innych diesli - małe spalanie i nawet zrywny. Jak VII gen, to tylko min. 1.6 benzyna

aha, czyli nie polecasz, mimo że nie masz zielonego pojęcia..
Takich doradców nam potrzeba!

sprzęgło w 1.7 ctdi jest standardowe, nie dwumasowe i kupisz do 600zl wiec nie pitol
poza tym zadbany diesel jeździ bez problemów długi czas, na forum jest opisane kilka bolączek tego silnika, ale każdy jakieś ma,
a w porównaniu do innych wypada, wg mnie całkiem dobrze
ziemex musisz poczytać tematy wałkowane na forum i rozjaśni Ci się o co pytać

jcknovel
23-11-12, 18:40
a ja polecam. Mam go 2,5 roku. Ale jednego "Checka" przebieg 270tyś km. Po chipie na 120KM (w standardzie miał 106KM) i 270Nm od 20tyś km nawet fajnie jeździ

ziemex
25-11-12, 21:17
a co sądzicie o cenie, z rozmowy ze sprzedawca wywnioskowałem że to niezła okazja bo nie wiele jeżdżony, sprowadzony z niemiec od pierwszego właściciela, ogolnie mowi ze bardzo o niego zba. Chce sprzedać bo kupuje kombi, Acorda.

zapytałem sie też o sprzegło to twierdzi że nie ma i nie było nigdy żadnego problemu. Dodał tylko że zmienił rozrząd w tym roku

genior
26-11-12, 00:20
cena jak cena
poczytaj tematy o ctdi
jest ich troche, po tym bedziesz mial pojęcie o co pytać i na co patrzeć, po zdjęciach można się ewentualnie przyglądnąc na spasowanie przedniej maski

ziemex
26-11-12, 19:58
ok dzięki za info skromne ale zawsze coś. pozdro

marioZ
26-11-12, 20:07
jak chcesz go wziąć to sprawdz...czy na pewno rozrzad zmieniał, czy nie miał problemów z turbiną!! zajrzyj po maskie i zobacz czy nie wymieniał bedzie czysta :) sprawdz czy dmuchawa działa ok, jeszcze zobacz czy olej nigdzie nie leci, mozesz tez przy wydechu postac i powąchac czy z wydechu nie smierdzi takim slodkim smrodem

lucasskywalker
21-02-13, 08:40
z rozmowy ze sprzedawca wywnioskowałem że to niezła okazja bo nie wiele jeżdżony, sprowadzony z niemiec od pierwszego właściciela, ogolnie mowi ze bardzo o niego zba
każdy tak mówi;-)

a poza tym ja swojego 1.7ctdi cenię bardzo wysoko

bartek3
22-02-13, 20:48
w 1.7 cdti nie ma dwumasy wiec wymiana sprzegła jak zurzyte nie jest drogie jakos przesadnire

maxfloda
23-02-13, 09:03
mam parkota dwa lata czasem walnie czeka po zimie i nic więcej się nie dzieje. mam teoretycznie 220tkm pełen syntetyk olej i grama nie ubywa. wymieniałem sprzęgło i było dość drogo bo łożysko tylko oem 650zł. a teraz można kupić za 150.

piwek
01-03-13, 12:12
Witam,mozesz podac mi dobry namiar na chipowanie mojej 1.7ctdi.