PDA

Zobacz pełną wersję : Róznice w odcieniach lakieru po malowaniu?

Qbica
10-10-07, 12:14
Mam problem!!
Na tylnich błtnikach wylazła mi rdza, kupiłem reperaturki i mam zamiar pomalować 2 całe elementy na nowo oczywiście u lakiernika...proelm jet taki: Kolor auta to czerwony który od słońca już zmienił swoją pierwotna postać, czy da rade dobrać lakier z sasiednich elementów tak aby nie było widać różnicy po pomalowaniu??

Edit by Tieesto
nalezy odpowiednio formułować treść zapytania aby mogło ono posłuzyć innym

Rikoo
10-10-07, 12:16
pomaluj i wypoleroj auto moze bedzie ok

woPo
10-10-07, 14:15
Nigdy nie dobierzesz idealnie.
Mi też robili właśnie nadkola i jest minimalna różnica w kolorze, zawsze będzie widać 8 letni a nowy lakier. Polerka i będzie lepiej :)

kpopis1
11-10-07, 00:31
Mozna zrobic tak zeby nie bylo roznicy. Mimo ze twoj kolor to czerwony akryl nalezaloby to pomalowac bazo i natrysnac ja rowniez na krawedzie sasiednich elementow. Potem calosc przykryc bezbarwnym i spolerowac reszte auta. Wtedy masz gwarancje ze nie bedzie w ogole (naprawde w ogole) widac roznicy. Oddajac samochod do lakiernika zastrzez ze ma byc zcieniowane (bo opisana wyzej operacja to cieniowanie) i jesli zcieniuje to nie bedzie sladu. Oczywiscie bedzie to odpowiednio wiecej kosztowac. Czasami nie widac roznicy nawet bez cieniowania. Ja zawsze robie natrysk probny na blaszce, pokazuje klientowi i on sam decyduje czy chce miec zcieniowane (drozej) czy nie widzi roznicy i woli "na ostro" takze mozesz rowniez poprosic w zakladzie do ktorego pojedziesz o podobną rzecz.