Zobacz pełną wersję : Powracający "check" po wymianie sondy
Witam. Ostatnio wyskoczył mi check i błąd: P0132 (O2 sensor circuit high voltage Bank 1 Sensor 1) Z tego co się orientowałem jest to błąd pierwszej sondy(Przy silniku). Wymieniłem ją na sondę Denso DOX-0121. Po wymianie i przejechaniu kilku kilometrów wyskoczył mi znów check i był to ten sam błąd co wcześniej a także: P0420 (Catalyst system efficiency below threshold). Jeśli ktoś może coś podpowiedzieć to byłbym wdzięczny.
Witam, w swojej Hondzie walka z sondami lambda przyprawia mnie już o zawrót głowy. Obecnie jestem po wymianie drugiej sondy, za katalizatorem i w serwisie walczą z nawracającym błędem. Za pierwszym razem jak wymieniałem tą przed katalizatorem, również świeżo po naprawie błąd wyskakiwał kilkakrotnie raz z pierwszej, raz z drugiej sondy (sic!) Niestety nie pamiętam kodów;/. W warsztacie już zgłupieli, radzili się ASO, szukali... W końcu za poradą prześledzili całą instalację od układu oczyszczania spalin i znaleźli przepaloną kostkę gdzieś przy drugiej sondzie, powodującą zwarcie. Wtedy pomogło i radzę od tego zacząć. Można też sprawdzić czy sonda jest dobrze podłączona, oraz czy nie jest wadliwa.
Teraz walczę z drugą, w poniedziałek jedzie po raz trzeci do serwisu i ciekawe co tym razem wynajdą.. nie omieszkam podzielić się wiadomościami:P
Ciekawi mnie też symbol sondy, którą zamontowałeś. U siebie mam również zamienniki Denso, ale pierwsza to DOX 0106, druga to 0109.
Krzysztof1969
20-11-12, 18:33
Regulacja zaworów i spokój.
U mnie co jakiś czas wyskakuje i za każdym razem pokazuje że uboga mieszanka, zbagatelizowałem fakt i co kilka setek sam się resetuje. Także nie ma sie chyba za bardzo czym przejmować
Też miałam podobnie po wymianie sondy, kilka razy zaświecił się check, mechanik radził zbagatelizować.. po jakimś czasie przestało i od 2 lat spokój :)
Mi tez czek wyrzucalo
Jjeden mechanik mowi filterek cos tam robil nic nie pomoglo.
kupilem sonde wymienilem tez na chwile pomoglo po przejechaniu 10 km znowu to samo
Zaprowadzilem do 2 mechanika zaufanego wymienil caly stojak z pompka i filterek chyba < to co w baku sie znajduje > i od tamtej pory spokuj
tez mi wyrzucalo uboga mieszanka
pozdrowienia