PDA

Zobacz pełną wersję : Powracający "check" po wymianie sondy

piotras
11-11-12, 23:22
Witam. Ostatnio wyskoczył mi check i błąd: P0132 (O2 sensor circuit high voltage Bank 1 Sensor 1) Z tego co się orientowałem jest to błąd pierwszej sondy(Przy silniku). Wymieniłem ją na sondę Denso DOX-0121. Po wymianie i przejechaniu kilku kilometrów wyskoczył mi znów check i był to ten sam błąd co wcześniej a także: P0420 (Catalyst system efficiency below threshold). Jeśli ktoś może coś podpowiedzieć to byłbym wdzięczny.

Connector
18-11-12, 15:57
Witam, w swojej Hondzie walka z sondami lambda przyprawia mnie już o zawrót głowy. Obecnie jestem po wymianie drugiej sondy, za katalizatorem i w serwisie walczą z nawracającym błędem. Za pierwszym razem jak wymieniałem tą przed katalizatorem, również świeżo po naprawie błąd wyskakiwał kilkakrotnie raz z pierwszej, raz z drugiej sondy (sic!) Niestety nie pamiętam kodów;/. W warsztacie już zgłupieli, radzili się ASO, szukali... W końcu za poradą prześledzili całą instalację od układu oczyszczania spalin i znaleźli przepaloną kostkę gdzieś przy drugiej sondzie, powodującą zwarcie. Wtedy pomogło i radzę od tego zacząć. Można też sprawdzić czy sonda jest dobrze podłączona, oraz czy nie jest wadliwa.

Teraz walczę z drugą, w poniedziałek jedzie po raz trzeci do serwisu i ciekawe co tym razem wynajdą.. nie omieszkam podzielić się wiadomościami:P

Ciekawi mnie też symbol sondy, którą zamontowałeś. U siebie mam również zamienniki Denso, ale pierwsza to DOX 0106, druga to 0109.

Krzysztof1969
20-11-12, 18:33
Regulacja zaworów i spokój.

bullson
23-11-12, 09:01
U mnie co jakiś czas wyskakuje i za każdym razem pokazuje że uboga mieszanka, zbagatelizowałem fakt i co kilka setek sam się resetuje. Także nie ma sie chyba za bardzo czym przejmować

EFKA5
23-11-12, 13:24
Też miałam podobnie po wymianie sondy, kilka razy zaświecił się check, mechanik radził zbagatelizować.. po jakimś czasie przestało i od 2 lat spokój :)

kurak91
23-11-12, 16:16
Mi tez czek wyrzucalo
Jjeden mechanik mowi filterek cos tam robil nic nie pomoglo.
kupilem sonde wymienilem tez na chwile pomoglo po przejechaniu 10 km znowu to samo
Zaprowadzilem do 2 mechanika zaufanego wymienil caly stojak z pompka i filterek chyba < to co w baku sie znajduje > i od tamtej pory spokuj
tez mi wyrzucalo uboga mieszanka
pozdrowienia