PDA

Zobacz pełną wersję : PROBLEM z elektrycznymi lusterkami

Dareko87
05-10-07, 18:32
Witam otóż mam taki problem.Kupiłem lusterka spoon elektryczne i tam są 4 kabelki a w serii sa tylko 3. Wiec chcialem zobaczyć czy w ogolę działają. Zdjąłem lewe lusterko i zalozyłem spoona, podłączyłem masę i 2 inne kabelki lusterko działało jak naciskałem góra -dół to chodziło na boki, ale jak naciskałem boki to w ogole nie chodzilo. Chcialem zobaczyc czy lewe chodzi i patrze i tez cos nie chodzi na boki tylko gora dół :( pomyslalem ze sie bezpiecznik spalił, ale szukam i nie ma bezpieczników od lusterek. Wiec co sie popaliło wyłącznik??

Pozdro i czekam na odpowiedz! :hinczyk:

fafusta
11-12-08, 21:50
Witam otóż mam taki problem.Kupiłem lusterka spoon elektryczne i tam są 4 kabelki a w serii sa tylko 3. Wiec chcialem zobaczyć czy w ogolę działają. Zdjąłem lewe lusterko i zalozyłem spoona, podłączyłem masę i 2 inne kabelki lusterko działało jak naciskałem góra -dół to chodziło na boki, ale jak naciskałem boki to w ogole nie chodzilo. Chcialem zobaczyc czy lewe chodzi i patrze i tez cos nie chodzi na boki tylko gora dół :( pomyslalem ze sie bezpiecznik spalił, ale szukam i nie ma bezpieczników od lusterek. Wiec co sie popaliło wyłącznik??

Pozdro i czekam na odpowiedz! :hinczyk:

ja też mam ten sam problem więc prosiłbym o odpowiedź

Sławek
11-12-08, 22:14
Szukajka się kłania.
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=23102

fafusta
14-12-08, 21:06
Chcialem zobaczyc czy lewe chodzi i patrze i tez cos nie chodzi na boki tylko gora dół pomyslalem ze sie bezpiecznik spalił, ale szukam i nie ma bezpieczników od lusterek. Wiec co sie popaliło wyłącznik??

Dzięki Sławek za info ale chodziło mi raczej o rozwiązanie powyższego problemu tzn. że sterowanie teraz nie działa nawet na oryginalnym lusterku. Czy ktoś wie co mogło się stać?

taz666
14-12-08, 22:41
Dzięki Sławek za info ale chodziło mi raczej o rozwiązanie powyższego problemu tzn. że sterowanie teraz nie działa nawet na oryginalnym lusterku. Czy ktoś wie co mogło się stać?

Przestudiuj dokładnie instrukcję lub tablicę bezpieczników bo moim zdaniem obwód elektr. lusterek musi być "podwieszony" do jakiegoś obwodu. Każdy odbiornik prądu w samochodzie przechodzi przez skrzynkę bezpiecznikową.

fafusta
20-12-08, 16:19
OK sprawdzę. Dzięki za info