Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : bixenon PYTANIE !!!

Mugen89
05-11-12, 13:55
WITAM.

sprawa ma sie nastepująco posiadam bixenon H4 wczoraj wracajac w nocy do domu wszystko ładnie swieciło, dzis rano jadac wczesnie rano do pracy właczylem swiatła i przez jakies 5 min wszystko bylo ok po chwili jedna lampa zaczęła swiecic jak na zwykłej rzarówce;/ normalne zołte swiatło... myslalem ze przepala sie zarnik od krótkich ale dałem długie i tak samo;/;/ przyjechałem do roboty wył swiatła właczylem a tu nic, jedna lampa swieci normalnie a ta druga juz wcale.... i pytanie moje jest takie co siadło czy zarnik czy przetwornice h.. strzelił ??? bo dziwne jest dla mnie to ze tak odrazu by sie spier....

dzieki za odpowiedz

slayerek
05-11-12, 14:00
a przetwornice lub zarowke do drugiej mozna przelozyc ?

a4tech33
05-11-12, 14:05
najczesciej siadaja przetwornice, wiec na to bym sie nastawial ;) ale dziwi mnie, ze zarnik dawal swiatlo jak na normalnej Zarowce. a czy dlugie czy krotkie jeden czort, bo elektromagnes przelacza z krotkich na dlugie, bo zarnik jest jeden :) najlatwiej jest przelozyc przetwornice z jednego zarnika do drugiego i po problemie ;) ale tak czy siak jak bedziesz kupowal najlepiej kupic caly zestaw, bo po prostu nie oplaca sie kupowac oddzielnie zarnikow i przetwornic, bo jedno jak i drugie pada jak zle, a warto miec w zapasie :)

Mugen89
05-11-12, 14:08
no własnie mnie to dziwie ze swiecił zarnik jak normalna żarówka... no przełoze na drugą przetwornice i zobacze..

Mugen89
05-11-12, 20:51
przełozylem zarnik pod drugą przetwornice i zaczął działac ale... jak sie wł to zaczyna dawac swiatło takie błekitne jak by bylo wszytko ok ale po chwili robisie takie zólte jak normala zarówka;/ sprawdzałem to na obydwu przetornicach i tak samo;/ natomiast ten dobry zarnik zakładałem też na obydwie przetwornice i jest git.
tylko nie rozumieczego ten jeden ma taka barwe???

billiejoe
05-11-12, 21:04
Może zwyczajnie kończy swój żywot, chyba jakieś objawy musi dawać :)

zakit
06-11-12, 23:25
jak masz "bixenon" na zarniku h4, to musze cie zmartwic, ale zyjesz w blogien nieswiadomosci ze masz drugi zarnik od xenonu dlugiego.
bowiem dlugie swiatlo jest w "xenonie" H4 sterowane przesloną elektromagnetyczną.
to nie jest zarowka h4 zeby miec 2 zarniki. zwazajac na to ze w xenonie nie ma typowego swiecacego drucika - zarnika.

zmien zarnik "xenonowy" na nowy, najlepiej lewy i prawy i wtedy zobacz.