Zobacz pełną wersję : Swap D15B7 na D15Z3
Witam serdecznie,
mam możliwość zamienić swoje D15B7 (civic coupe 95rok) na D15Z3 (civic sedan 96 rok).
Pytanie brzmi, co muszę pozmieniać, przerobić, by to zagrało?
Mam kompletny silnik z całym osprzętem (wiązki też).
Proszę o małą pomoc.
Pozdrawiam
powiem tak: dział nie ten co trzeba, wiec przenosze.....
a 2 sprawa: dlaczego
ta zamiana "szału nie robi"
ani mocą ani kosztami...
a w jakim celu taki swap?
Po prostu kumplowi padł motor, a ma tanio (5 setek) taki silnik do wzięcia i się nad tym zastanawialiśmy. Ale widać, nie ma sensu. Szukamy więc innego silnika.
Dziękuję za rady.
Pozdrawiam
Haji
Po prostu kumplowi padł motor, a ma tanio (5 setek) taki silnik do wzięcia i się nad tym zastanawialiśmy. Ale widać, nie ma sensu. Szukamy więc innego silnika.
Dziękuję za rady.
Pozdrawiam
Haji
lepiej dołozyc i kupic cos lepszego
Witam znalazlem na forum podobny problem do mojego i mam pytanie czy do tego typu swap czyli z D15B7 na D15Z3 bedzie sie wiazal z wymianom np. komputera lub nnych tego typu rzeczy czy poprostu wyciagam stary (niezdatny do rematu) a wkladam drugi??
b7 jest na obd1 a z3 na obd2:o bezsensowny swap bo musisz pruć wiązki lub bawić się w przejściówki; poza tym z3 nie jedzie. szukaj czegoś na obd1, a troche tego jest.
o widzisz Dzieki wielkie ;D
b7 jest na obd1 a z3 na obd2.
Mylisz się, Z3 jest na tych samych kostkach co B7, co nie zmienia faktu że taki swap jest bezsensowny - do wymiany komp na P1G lub P07, trzeba dołożyć przynajmniej dwa kable do wiązki i wymienić sondę na 5-żyłową szerokopasmową dedykowaną - inne nie robią (nowa NGK ok. 400-500zł, w ASO ok. 800-900zł, używki różnie). Na kolektorach z B7 może by miał podobną moc ale to nie ma sensu, primo - cena niezbędnego osprzętu, secundo - B7 jest o wiele bardziej rozwojowe, Z3 kończy się na ok. 110KM ze względu na malutkie kanały ssące w głowicy.
nie bede wchodzil z Toba w polemikę skoro posiadasz taki silnik, bazowałem na tym:
http://img131.imageshack.us/img131/3861/beztytuulg3.jpg
Pewnie jakiś błąd w tabeli, miałem w ręcach P06 z d15b7 i P1G z d15z3 i na 100% wtyczki są te same.