Zobacz pełną wersję : Civic 5d 1997 - zgasło oświetlenie kabiny
Witam,
Mam mały problem, zgasło mi oświetlenie kabinowe przy lusterku wstecznym. Wymieniłem żarówkę i nic, nadal nie świeci. Przesuwałem przełącznik kilkanaście razy aby sprawdzić styki, też bez efektu.
Co może być przyczyną zgaśnięcia tej lamki i jak to naprawić?
Nie pamiętam dokładnie, sprawdź sam czy jest jakiś bezpiecznik do tego oświetlenia (a raczej na pewno jest).
Nie pamiętam dokładnie, sprawdź sam czy jest jakiś bezpiecznik do tego oświetlenia (a raczej na pewno jest).
lepiej zajrzeć w bagażnik czy się światełko pali , jak się pali to bezpiecznik jest ok :) a bezpiecznik jest na 100 bo ostatnio wymieniałem
Światełko w bagażniku świeci się poprawnie.
Czy ma ktoś pod ręką opis skrzynek bezpieczników i ich lokalizację w Civic-u VI '97 1.4 HB ?
Szukam i szukam...
ja w swojej hance mam światło w środku samochodu ale w bagażniku nie. Bezpieczniki są pod kierownicą z lewej strony taka ładna skrzyneczka :) ale który jest do czego nie mam zielonego pojęcia:P
Wszystko jest opisane na schowku "na okulary".
Chyba, że ktoś tą karteczkę przesrał ; )
To od wnętrza to chyba 7.5 (brązowy?) na samym dole po środku bezpieczników. Ale sprawdź wszystkie, bo zapewne nie sprawdzałeś jeszcze :cool:
Wszystko jest opisane na schowku "na okulary".
chodzi o ten schowek kolo lewej nogi ? ja chyba nie mam .. az zaraz zobacze :)
chodzi o ten schowek kolo lewej nogi ? ja chyba nie mam .. az zaraz zobacze
Musisz mieć. A co do tematu to mi się chyba w zimę coś tam popieprzyło i do tej pory nie zajrzałem do tego :rolleyes: Nie świeci mi się i w bagażniku i w kabinie. Jak dojdziecie który to bezpiecznik to dajcie znać.
Musisz mieć. A co do tematu to mi się chyba w zimę coś tam popieprzyło i do tej pory nie zajrzałem do tego Nie świeci mi się i w bagażniku i w kabinie. Jak dojdziecie który to bezpiecznik to dajcie znać.
Zapomniałem sprawdzić . to jest brazowy bezpiecznik 3 czy 4 od lewej w 2 rzedzie jak sie nie myle
sugerujac sie tym zdj z allegro bo juz nie chce mi sie isc do samochodu . skrzynka bezpiecznikow jest odwrotnie pokazana niz u nas jest zamontowana (jest do gory nogami ) a jest to 4 bezpiecznik od lewej 7,5A
http://img11.allegroimg.pl/photos/oryginal/26/44/39/96/2644399647
Oraz znalazłem coś takiego :
http://obrazki.elektroda.net/69_1251140460.jpg
Interesuje nas bezpiecznik nr 24
W moim przypadku opisu bezpieczników przy schowku nie było, dziękuję bardzo za załączniki :)
Problem jednak nie leżał po stronie bezpieczników a manualnego przełącznika lampki. Od wewnętrznej strony lampki przełącznik za pomocą 2 małych ząbków przytrzymuje blaszkę która zwiera styki, ze starości jeden ze ząbków uznał, że sobie pęknie. Blaszka nie zwierała styków to i świecenia lampki nie ma.
Koniec tematu ale za pomoc dziękuję :)