Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Civic 5d 1997 - zgasło oświetlenie kabiny

rainlow
20-10-12, 12:15
Witam,
Mam mały problem, zgasło mi oświetlenie kabinowe przy lusterku wstecznym. Wymieniłem żarówkę i nic, nadal nie świeci. Przesuwałem przełącznik kilkanaście razy aby sprawdzić styki, też bez efektu.
Co może być przyczyną zgaśnięcia tej lamki i jak to naprawić?

Poll
20-10-12, 13:08
Nie pamiętam dokładnie, sprawdź sam czy jest jakiś bezpiecznik do tego oświetlenia (a raczej na pewno jest).

Goldeq
20-10-12, 19:14
Nie pamiętam dokładnie, sprawdź sam czy jest jakiś bezpiecznik do tego oświetlenia (a raczej na pewno jest).

lepiej zajrzeć w bagażnik czy się światełko pali , jak się pali to bezpiecznik jest ok :) a bezpiecznik jest na 100 bo ostatnio wymieniałem

rainlow
21-10-12, 00:42
Światełko w bagażniku świeci się poprawnie.
Czy ma ktoś pod ręką opis skrzynek bezpieczników i ich lokalizację w Civic-u VI '97 1.4 HB ?
Szukam i szukam...

zdz007
21-10-12, 01:09
ja w swojej hance mam światło w środku samochodu ale w bagażniku nie. Bezpieczniki są pod kierownicą z lewej strony taka ładna skrzyneczka :) ale który jest do czego nie mam zielonego pojęcia:P

Marecki
21-10-12, 10:47
Wszystko jest opisane na schowku "na okulary".

Poll
21-10-12, 11:39
Chyba, że ktoś tą karteczkę przesrał ; )

pyotreq
21-10-12, 16:15
To od wnętrza to chyba 7.5 (brązowy?) na samym dole po środku bezpieczników. Ale sprawdź wszystkie, bo zapewne nie sprawdzałeś jeszcze :cool:

Goldeq
21-10-12, 21:26
Wszystko jest opisane na schowku "na okulary".

chodzi o ten schowek kolo lewej nogi ? ja chyba nie mam .. az zaraz zobacze :)

Lucas.FK2
21-10-12, 22:41
chodzi o ten schowek kolo lewej nogi ? ja chyba nie mam .. az zaraz zobacze
Musisz mieć. A co do tematu to mi się chyba w zimę coś tam popieprzyło i do tej pory nie zajrzałem do tego :rolleyes: Nie świeci mi się i w bagażniku i w kabinie. Jak dojdziecie który to bezpiecznik to dajcie znać.

Goldeq
21-10-12, 23:01
Musisz mieć. A co do tematu to mi się chyba w zimę coś tam popieprzyło i do tej pory nie zajrzałem do tego Nie świeci mi się i w bagażniku i w kabinie. Jak dojdziecie który to bezpiecznik to dajcie znać.

Zapomniałem sprawdzić . to jest brazowy bezpiecznik 3 czy 4 od lewej w 2 rzedzie jak sie nie myle

sugerujac sie tym zdj z allegro bo juz nie chce mi sie isc do samochodu . skrzynka bezpiecznikow jest odwrotnie pokazana niz u nas jest zamontowana (jest do gory nogami ) a jest to 4 bezpiecznik od lewej 7,5A
http://img11.allegroimg.pl/photos/oryginal/26/44/39/96/2644399647

Oraz znalazłem coś takiego :

http://obrazki.elektroda.net/69_1251140460.jpg

Interesuje nas bezpiecznik nr 24

rainlow
23-10-12, 08:14
W moim przypadku opisu bezpieczników przy schowku nie było, dziękuję bardzo za załączniki :)
Problem jednak nie leżał po stronie bezpieczników a manualnego przełącznika lampki. Od wewnętrznej strony lampki przełącznik za pomocą 2 małych ząbków przytrzymuje blaszkę która zwiera styki, ze starości jeden ze ząbków uznał, że sobie pęknie. Blaszka nie zwierała styków to i świecenia lampki nie ma.
Koniec tematu ale za pomoc dziękuję :)