sebastanlec
17-10-12, 21:50
witam wszystkich, ostatnio dostałem do składania i przeróbki civica 6gen EJ1 gdzie oryginalnie był silnik D14A3, jak wiadomo tam jest jakieś OBD2? czy cos w tym stylu ale nie wazne, auto miało rozłozony cały srodek bo ktos chciał wsadzic wiązke kabinową od crx-a bo dostał osilnik B16A2, auto poskładałem w srodku tak jak było oryginalnie i przerobiłem wiązke silnikową pod ten silnik( lutowanie kostek itp itd) ale to jak wiadomo trzeba zrobic to OBD1 i tak oryginalne kostki od D14A3 pasują pod OBD1 tylko musimy dołozyc jedną najmniejszą kość, szukałem jakichs konwersji, wskazówek itp ale nic nie znalazłem, więc wziałem sie sam za takie cos, kartka, długopis, opisy pinów OBD1 i tego OBD2? i heja, napisałem sobie konwersje sam, jezeli sie przyda to moge tu napisac w ten sposób ze np obd2? pin A21->obd1 pin A21 ( tylko strzelam), zdarza sie ze piny niby są w tym samymi miejscu ale to nie jest prawda po ta sama nazwa np A21 jest w róznych miejscach bo wtyczki obd 1 i obd2? są inaczej numerowane, skonćze do konca ta robote i jak cos to moge tu wstawic takie cos, miałem problemy z immo ale przy pomocy kolegi z www.gda.pl dałem rade i nie ma duzo roboty zeby to obejsc, jakby co to pytac