PDA

Zobacz pełną wersję : Wspomaganie - wyciek.

Poli77
18-09-07, 20:56
Pojawil mi sie wyciek na laczeniach wezy od wspomagania - walczyl ktos z takim tematem, probowal uszczelniac czy cos? Cena wezy w aso zrzucila mnie z krzesla, w hurtowniach nie maja - pozostaja uzywki lub dorabianie. a moze mozna dolozyc jakies uszczelki? A do tego jak jest z tym plynem do wspomagania: aso mowi, ze tylko psv, drukowane informatory w warsztatach, ze dextron II? Roznica w cenie ponad 100%, warto doplacac? bo chwile jeszcze musze poczekac na kolejke we warsztacie a jezdzic trzeba.

KiTT
18-09-07, 21:45
ja zastoswoalem co prawda w busie i w obiegu chlodzenia taki patent ze jak wyciek jest maly to na jakis czas mozesz wstawic miedziany kawalek rurki jako lacznik w peknieciu (przeciac w miejscu wycieku i wpasowac rurke o nieco mniejszej srednicy od weza i zacisnac opaska metalowa). Ale to byl srodek tymczasowy az nie dotarl mi waz z ASO ale sie sprawdzil, nie wiem czy w spomie tez tak moze byc (cisnienie??).
moze poszukaj na jakichs szrotach? albo uzywke pewna?

Poli77
18-09-07, 21:57
wg mechanikow leci na laczeniach miedzy jednym wezem met - gum, a drugim calkiem metalowym i na dodatek na laczeniu tego pierwszego z pompa (2 miejsca wycieku). Gdyby poszla sama guma to faktycznie bym kombinowal w te strone. Juz troche szukalem, ale wiekszosc szrotow twierdzi, ze do diesla nie ma :-(

KiTT
18-09-07, 22:09
moze przeszukaj allegro? nic innego nie przychodzi mi do glowy

Poli77
18-09-07, 22:13
na allegro w tym temacie niestety tez pusto - chyba zostawie temat mechaniorom - moze mnie nie oskubia do konca