Zobacz pełną wersję : Żarówka w popielniczce.
witam
mam do wymiany żarówkę nad popielniczka, ale nie wiem jak się do niej dobrać i co to za żarówka. Czy ktoś już przerabiał temat? pozdro
Hey....
Ja wczoraj sie dogrzebałem do swojej w V-gen. Sprawa jest prosta... bynajmniej u mnie:D
Rozbierasz cały panel środkowy i masz ją na dłoni.... nie opracowałem tylko jaka to żarówka bo nie udało mi sie jej wyjąc z oprawki obawiam sie ze jest zatopiona w oprawce.
Good Luck
nie trzeba rozbierać całego panelu, po wyjęciu popielniczki trzeba odkręcić chyba jednego bądź 2 wkręty i potem jest dostęp do żarówki którą wyujmuje sie po przekręceniu jej w oprawce
robota zajmuje z 15 minut
jedna śrubka jest na przeciwko jak wyciągniesz popielniczkę a druga od góry
no patrzcie :D ja nawet nie wieidzlaem ze tam jakas zarowka jest :D
Powiedzcie mi czy ta żaróweczka jest pod jakimś bezpiecznikiem??? (podejrzewam ze pod tym samym co zapalniczka) bo jest problem czyt. nie działa. myślałem ze to żarówka, wymieniłem ( nie pomogło), wymieniłem oprawkę z kablami do samej kostki... i tez kibel.....
nie używam popielniczki ale ta żaróweczka mi sie podoba... :) pomocy!!!
jak masz oswietlenie w konsoli to w popielniczce tez powinno byc, moze cos z przewodem
No właśnie wymieniłem ale niestety bez żadnego pozytywnego skutku:/
to podlacz do jakiejs innej zarowki w konsoli, kombinuj(na bank nie ma oddzielnego bezpiecznika)
Miałem podobny pomysł jak podłączyłem pod zasilanie zapalniczki to zaświeciła mi sie cała deska (ale oczywiście bez felernej upartej żaróweczki) oczywiście bez zapalania świateł.... ale chyba to oleje bo szkoda mi czasu na to, siłowniki od elektrycznych szyb czekają:D
jesli polaczyles przewod do zapalniczki i zapalila ci sie cala konsola a ta zarowka nie to znaczy ze przewod jest dobry,podejzewam ze jest problem z podlaczeniem samej zarowki z tym stykiem(rozbierales konsole czy wszystko po omacku??
zakladam ze zarowka jest sprawna :agent:
Rozbierałem cały panel środkowy. A przewód z oprawką i żarówką mam z 2 giego cifa gdzie to działało... Naprawdę nie mam pomysłu...
A moze nie ma masy po prostu na oprawce?
Byc moze walnalem glupote bo szczerze mowiac nie wiem jak to wyglada, ale jak zarowka sprawna, po podlaczeniu do zapalniczki zapala sie cala decha (znaczy ze kabel + jest ok) wiec moze brak masy?
no to nie jest takie głupie..... ale to jest na jednej masie z zapalniczka (a zapalniczka działa)...
Idę pobawić sie próbnikiem bo mnie to dręczy.... :D
po mojemu to albo zarowka , albo sama zarowka jest zle osadzona w oprawce, podlacz ta zarowke(lub zamien) do innego swiecacego elementu