PDA

Zobacz pełną wersję : zmienic silnik i to wszystko?;)

degreez
08-09-07, 20:01
Siemka tylko nie bijcie jak taki post juz byl bo naprawde uzylem funkji szukaj;) jak wiecie gdzie rzuccie linkiem i po krzyku. Moje pytanko jest takie ze mam hanie coupe z silnikiem 1.5 i jakos muli sie;P znalazlem silnik 16 (z16) i teraz takie pytanie czy jesli go wymienie to wystarczy czy musze wymienic cos jeszcze (skrzynia biegow itpe) czy wystarczy wpakowac ten i wsio no i czy bedzie pasowal (rozstawienie poduszek) czy nie a jesli nie to co zrobic zeby pasowal ew jesli sie tak nie da to jak rozbuja moja hanie bez wymieniania silnika stozek siedzi strumiennica jest jakby co ale muli ;((tylko nie pisac kup se cos co ma 200 koni;P) albo moze odrazu zmienic na b16? co wy na to? 160 koni to juz nie tak malo;P

[ Dodano: Sob 08 Wrz, 2007 ]
nikt nic nie napisze ;( podzielcie sie wiedza chociaz troszeczke :hinczyk:

havok
08-09-07, 21:58
Możesz zmienić silnik na d16z6, wtedy poza przekładką silnika trzeba zmienić komputer i dorobić dwa kabelki od VTEC. Skrzynia może zostać ta sama, ale warto wziąć tą od d16z6.
Z silnikiem B16 jest trochę więcej roboty.
Można też pokombinować z Twoim obecnym silnikiem - a jak to zobacz np. temat użytkownika Lcfr o jego aucie.

A tak generalnie to ten temat bardziej pasuje tu: http://www.civicklub.pl/fi/viewforum.php?f=55
I tamto podforum polecam też przejrzeć.

lordkubus
09-09-07, 01:17
jak masz wiecej pieniedzy to wsadz b16/b18 :)

degreez
09-09-07, 12:55
aj tam zaraz pieniedzy;) chodzi mi o to zeby to mialo rece i nogi przeciez nie wstawie tam silnika od porshe;P tak sie dopytuje czy sie wszystko bedzie zgrywac wiem ze d16z6/9 tez jest montowany w tej budzie wiec jak sobie sam zamonuje to powinno raczej smigac z mojej logiki slyszalem ze mozna tez zamontowac h22;) wtedy to by fajna rakieta byla co nie;Pale pewnie i roboty wiecej skrzynie to juz na bank trzabybylo zmienic jakies sprzeglo lepsiejsze i mase innych rzeczy mam silnik 2.2 od prelude z 98 roku ale nie wiem jaki to symbol nie moge sie doczytac v-tec jest myslicie ze podpasuje? Aha jeszce jedno chyba jakos przez moje roztargniecie wciepalem ten temat nie tam gdize byc powinnien sorki za to ale czy moge prosic jakas dobra dusze(moderatorku;) co by przeniosl go tam gdzie sie nalezy nie chcialem zasmiecac forum serio serio ;)