PDA

Zobacz pełną wersję : Ciekawe progi do EG .. gdzie kupić.

Neographics
04-09-07, 21:04
Temat zakladam juz w akcie ostatniej desperacji ... Poszukuje progów do EG ale nie tych które oferują znane sklepy w tym allegro, spojler, tuning-zone.pl ...
Nie chodzi o super agresywne progi które mają 20 cm wysokości a o nieco przerobioną serię. Ciut niższe i ewentualnie z jakimś lekki przetłoczeniem nic mocnego. Co byście doradzili?
Zna ktoś moze adresy sklepów gdzie jest coś ciekawego z tematu progów i tylnich zderzaków? Cena ma drugorzędne znaczenie.

Najciekawsze oferowane są za szeroką woda ale tam drogo i ... daleko. Sam bym se zaprojektował progi ale kto mi je zrobi. Pomocy :brawo3:

Qukie
05-09-07, 10:21
Kup progi od EK i delikatnie przytnij

Neographics
05-09-07, 13:59
Ok ale jak jest potem z ich montażem? Progi do EG posiadają taką "półkę" którą widać po otwarciu drzwi.. a tutaj trzeba przyklejać czy sytuacja jest prostrza?

Qukie
05-09-07, 22:48
Wystarczy zanabyć progi od EK i zamienić je z tymi co masz już na aucie, montuje się je tak samo jak te od EG więc nie powinno być problemów. W razie czego oblookaj na spocie u jakiegoś geja z EK.

Matey
05-09-07, 22:57
ewentualnie Wing West :D

Neographics
06-09-07, 00:05
Wystarczy zanabyć progi od EK i zamienić je z tymi co masz już na aucie, montuje się je tak samo jak te od EG więc nie powinno być problemów. W razie czego oblookaj na spocie u jakiegoś geja z EK.

Ok super ale czy progi do EK oprócz seryjnych mają te dupsy do zamocowania ? czy trzeba swapować? Chyba raczej nie mają bo żadne z allegro nie mają ..

Qukie
06-09-07, 09:51
ewentualnie Wing West :D

WingS West Misiu :swinia:

Progi od EK wyglądają tak:

http://i6.photobucket.com/albums/y241/hatchiedave/pics115.jpg

Próbuję znaleźć jak się je zakłada (fotorelację) ale jakoś nie mogę...

tieesto
06-09-07, 20:55
chyba coś Ci sie pomerdało!
Progi od EK są o jakieś 7cm dłuższe od tych z EG, no chyba że masz coupe! Progi od EK trzeba skracać to raz, dwa masz inne wycięcia pod dzwiami przy słupku, nie wiem jak jest z mocowaniami, ale to w tym momencie zależy od skrócenia, alee trzeba skracac od przodu bo tam są wyprofilowane na zewnątrz i trzeba by to jakoś wyprostować to będzie ok 3cm po skróceniu

Qukie
07-09-07, 10:26
tieeso w pierwszym moim poście piszę:

Kup progi od EK i delikatnie przytnij

;) Oczywiście potrzebne są także przednie chlapacze od EK, żeby zaślepić początek progu, który się odcięło. Można go z przodu prostować, lub wyciąć ten odstający kawałek i jak wyżej, zasłonić go chlapaczem. To i tak mniej niż kombinacje z jakimś syfem z Allegro.

tieesto
07-09-07, 12:29
a nie zauważyłem :speszony:
z chlapaczem lipa, lepiej oddać komuś kto spawa plastiki i żeby dorobił taką końcówkę, ja przynajmniej taki mam zamiar. :)

Qukie
07-09-07, 22:10
ja przynajmniej taki mam zamiar. :)

kurde kolejny :(