PDA

Zobacz pełną wersję : problem z predkoscia

DevilNS
28-06-05, 16:18
witam
od paru dni mam honde civic coupe 1.5 , autko ma tez instalacj gazowa, problem jest w tym ze do ok 130km/s idzie w miare ok, ale wyciagnac cos powyrzej tej predkosci jest juz ciezko. Zachowuje sie jak mul. Czego to moze byc wina ?, jeszcze dodam ze wczoraj jak lecialem te 130 wydawalo mi sie ze auto nie jest zabardzo stabilne i trudno nad nim zapanowac, nie wiem czy to wina 17 calowych felg czy moze geometria. Czekam na podpowiedzi co zrobic

tfidos
28-06-05, 16:24
muł moze przez instalacje? moze trzeba ja wyregulowac?

DevilNS
28-06-05, 16:34
instalacja jest wyregulowana, jak sie nie myle to na benzynie jest to samo bo napoczatku na niej jezdzilem.

tfidos
28-06-05, 16:47
filtry czyste? moze masz syf na nich? paliwo dobre?

ERKA
28-06-05, 17:10
... problem jest w tym ze do ok 130km/s idzie w miare ok, ale wyciagnac cos powyrzej tej predkosci jest juz ciezko ... wczoraj jak lecialem te 130 wydawalo mi sie ze auto nie jest zabardzo stabilne i trudno nad nim zapanowac, nie wiem czy to wina 17 calowych felg czy moze geometria.
Przy tej prędkości na trzeba pamiętać o schowaniu podwozia, a 17 calowe fele mogą stawiać duży opór :)

mighty
28-06-05, 18:12
17" dobre są do lansu, nie dziw sie, ze ci auto lata z lewej do prawej :) a zamulac moze wiele rzeczy: uklad wydechowy (np. katalizator), zużyte filtry, gaz etc

DevilNS
28-06-05, 18:20
ponoc wszystkie filtry i olej byly wymieniane niedawno, tak mowil sprzedawca ( ale wiadomo mowic kazdy duzo moze), paliwo jakie ostatnio lalem to 95 bez olowiowa na shellu, co do ukladu wydechowego jest zmieniony caly na sportowy w wykwalifikowanym serwisie, bez kata.

Amadeus
28-06-05, 18:50
Wyjmij gaz zobaczysz wtedy w czym problem :roll: . Bo zakladanie gazu do hondy jest tak samo bezsensowne jak zakladanie stozka do Jelcza. ;) :lol: 8)

DevilNS
28-06-05, 18:54
wyciagniecie gazu raczej odpada, moze jakies inne domysly albo pomysly ?

Adam R.
28-06-05, 18:55
sprawdz AFR i wszystko bedzie jasne

TENCIO
28-06-05, 19:04
Wyjmij gaz zobaczysz wtedy w czym problem :roll: . Bo zakladanie gazu do hondy jest tak samo bezsensowne jak zakladanie stozka do Jelcza. ;) :lol: 8)

gratulacje!moje d15b7 jezdzilo na gazie bez problemu i osiagalo licznikowo tyle co na benzynie.
P.s
rozmiar felg nie mialby az takiego wplywu na Vmaxa.

mighty
28-06-05, 22:07

gratulacje!moje d15b7 jezdzilo na gazie bez problemu i osiagalo licznikowo tyle co na benzynie.
P.s
rozmiar felg nie mialby az takiego wplywu na Vmaxa.

na vmaxa nie ale na prowadzenie tak

kosiniak
28-06-05, 22:21
ponoc wszystkie filtry i olej byly wymieniane niedawno, tak mowil sprzedawca ( ale wiadomo mowic kazdy duzo moze), paliwo jakie ostatnio lalem to 95 bez olowiowa na shellu, co do ukladu wydechowego jest zmieniony caly na sportowy w wykwalifikowanym serwisie, bez kata.
ponoć to sie Mietek w kartoflach zesrał, ludzie filtry nie kosztują milion peelenuf!!!!!

DevilNS
29-06-05, 07:52
ponoć to sie Mietek w kartoflach zesrał, ludzie filtry nie kosztują milion peelenuf!!!!!

jak dla mnie to zbedny komentarz nie wnoszacy nic nowego do tematu

EDIT:
mam jeszcze takie pytanie a nie chce nowego tematu zakladac, u mnie w civicu swieci tylko tablica rozdzielcza w nocy, reszta jest ciemna. Jest to normalne czy inne elementy tez powinny byc podswietlone?

TENCIO
29-06-05, 10:07
powinny. konsola srodkowa czyli wszystkie suwaki, skale, popielniczka, przyciski maja podswietlenie.notabene u mnie tez czesc sie przepalila i teraz mam zrobione na niebiesko

kosiniak
29-06-05, 10:39

jak dla mnie to zbedny komentarz nie wnoszacy nic nowego do tematu

EDIT:
mam jeszcze takie pytanie a nie chce nowego tematu zakladac, u mnie w civicu swieci tylko tablica rozdzielcza w nocy, reszta jest ciemna. Jest to normalne czy inne elementy tez powinny byc podswietlone?
a jak dla mnie to nie masz pojecia co piszesz!!!przy kupnie auta wszystkie płyny i filtry powinny zostac wymienione, jest jeszcze kilka rzeczy z ktorymi powinno sie to zrobic!!! wiec nie pisz mi ze nic nie wnosze do tematu bo ta kwestia akurat jest barzdo wazna a napisz chlopcze prosze prawde ze nie podobalo sie tobie to w jaki sposob to wyrazilem!!! wiecej szacunku rownie dla siebie!!!
i uzupełnij profil chlopie!!!

DevilNS
29-06-05, 10:46
kosiniak widze ze masz maly poziom , czy ja sie pytalem o cene ? bo nie przypominam sobie, pozatym temat filtrow byl juz poruszany wczesniej, pisalem ze wlasciciel wymienial wszystko przed sprzedaza, wiec narazie nie bede tego robil bo kasa sie przyda na inne rzeczy. I nie rob syfu z tematu. Jak nie masz nic do dodania to poprostu przemilcz temat. TENCIO duzo jest roboty z tymi zarowkami ? W tym tygodniu bede jechal jeszcze do mechanika moze on zobaczy co tam moze byc z silnikiem.

kosiniak
29-06-05, 10:49
kosiniak widze ze masz maly poziom inteligencji chlopczyku, czy ja sie pytalem o cene ? bo nie przypominam sobie, pozatym temat filtrow byl juz poruszany wczesniej, pisalem ze wlasciciel wymienial wszystko przed sprzedaza, wiec narazie nie bede tego robil bo kasa sie przyda na inne rzeczy. I nie rob syfu z tematu. Jak nie masz nic do dodania to poprostu przemilcz temat.
to przeczytaj jeszcze raz co napisałeś i ty przemilcz cwaniaku, napisałeś ponoc!!!!! to ci napisalem co ponoc!!!!

[ Dodano: Sro 29 Cze, 2005 ]

no a bez kata to co lepiej jakos???

DevilNS
29-06-05, 10:56
nie wiem wlasnie czy lepiej , bo caly uklad wydechowy modyfikowal gosciu od ktorego kupilem.

kosiniak
29-06-05, 11:01
wymień chociaz filtr paliwa!!!! powinno pomoc!!! ja bynajmiej raz tak mialem

Rikoo
29-06-05, 11:07
A moje zdanie jest takie jak kupujesz auto to zawsze trzeba zmienic rozrzad i wszystkie filtry,swiece :D

DevilNS
29-06-05, 11:10
ok kupie w tym tygodniu filtr paliwa i gazu, musze kupic jeszcze klocki i szczeki. Wiec w tym tyg jak bedzie u mechanika to wymieni wszystko. Jak by ktos mial jeszcze jakies pomysly to niech pisze. Acha jeszcze jeden problem raczej najwarzniejszy, przez to idzie do mechanika, po odpaleniu siwci pomaranczowa kontrolka ( to jest chyba ta ze cos jest z silnikiem) czasami sie nie zaswieci, ale przez wiekszosc swieci. Moze ktos bedzie wiedzial czy idzie sprawdzic przez co to jest bez podpinania auta pod kompa.

kosiniak
29-06-05, 11:13
ok kupie w tym tygodniu filtr paliwa i gazu, musze kupic jeszcze klocki i szczeki. Wiec w tym tyg jak bedzie u mechanika to wymieni wszystko. Jak by ktos mial jeszcze jakies pomysly to niech pisze. Acha jeszcze jeden problem raczej najwarzniejszy, przez to idzie do mechanika, po odpaleniu siwci pomaranczowa kontrolka ( to jest chyba ta ze cos jest z silnikiem) czasami sie nie zaswieci, ale przez wiekszosc swieci. Moze ktos bedzie wiedzial czy idzie sprawdzic przez co to jest bez podpinania auta pod kompa.
no i widzisz sam rozwiazales problem tylko o checku powiniennes mowic od razu, zrob samodiagnostyke i bedzie wiadomo co i jak!!!
podejzewam ze sam nie umiesz a do poki nie uzupelnisz profilu to nikt ci nie pomoze bo w sumie nie wiadomo kto mial by ci pomoc jak nie wiadomo skad jestes???!!!! profil nie jest po to by szpiegować ludzi!!!!

DevilNS
29-06-05, 11:18
z tym profilem zaraz zmienie, a z ta samodiagnostyka to o co chodzi dokladnie ?

kosiniak
29-06-05, 11:21
a widzisz i po co sie było mądrzyć??? :grin: , poszukaj jakiegoś użytkownika na forum który jest z twoich okolic to ci zrobi samodiagnostyke!!!!jak umie, ja np nie umiem :grin:

DevilNS
29-06-05, 11:24
a widzisz i po co sie było mądrzyć??? :grin: , poszukaj jakiegoś użytkownika na forum który jest z twoich okolic to ci zrobi samodiagnostyke!!!!jak umie, ja np nie umiem :grin:

znowu zaczynasz ? co to ma do madrzenia ? jak bym wiedzial to bym nie pytal. Pomysl troche i trzymaj sie tematu.

kosiniak
29-06-05, 11:27

znowu zaczynasz ? co to ma do madrzenia ? jak bym wiedzial to bym nie pytal. Pomysl troche i trzymaj sie tematu.
a jak bys nie pytał to byś nie wiedział!!! więc pytaj ale z głową!!!

havok
29-06-05, 14:11

http://www.hondapl.org/samodiagnostyka/samodiagnostyka.html

jinjet
29-06-05, 17:40
koneic gadki Kosiniak Vs. DevilNS !!! albo zamkne albo warny posadze - ma tru byc rozmowa na kulturalnym poziomie!!

kosiniak
29-06-05, 17:51
proszę tylko podać konkretny argument panie moderatorze, napisałem posta ktory podobno nic nie wniósł do tematu a jednak do autora dotarło że wniósł(moze forma przekazu nie byla odpowiednia a jednak spełniła swoją rolę) choc wczesniej napisał że tak nie jest??? więc do czego tu dązymy???bo ja nie rozumiem??? za co niby warn??? za to że w pózniejszym etapie dyskusji nie pozwoliłem se ublizac???? prosze to przemyśleć dogłębnie!!!!
ponoć< niz wymienił i o to chodziło!!!!

jinjet
29-06-05, 17:59
uprzedzalem ze ma byc koniec tej gadki ale widze ze sie krzysiu nei stosujesz do moich prosb i koniecznie chesz postawic na swoim. przykro mi ale ja slowa dotrzymywac musze, warny powinny byc juz za to :

ponoć to sie Mietek w kartoflach zesrał, ludzie filtry nie kosztują milion peelenuf!!!!! - mozna bylo to wyrazic w inny sposob..

kosiniak widze ze masz maly poziom , . -takei stwierdzenia tez powinno wyslac sie na Pw zeby nei prowokowac sprzeczek i przepychanek

do ostrzezenia nie zastosowal sie kosiniak wiec Warn.

pozdrawiam

chrzanos
01-12-05, 19:55
DevilNS, bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeee

:twisted:

rem36
01-12-05, 20:25
DevilNS, bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeee

:twisted:

to zdecydowanie wniosno wiele cennych informacji do tematu z 29 czerwca :/

ppm702
02-12-05, 11:22
chrzanos, gdybyś móg się określić co to miało znaczyć byłoby super :)

Tomo
02-12-05, 11:40
Co za przyziemny temat...