Zobacz pełną wersję : Jaki silnik do V gen. ??? mam EG3 :/
sebo_crx_civic
30-08-07, 08:57
Witam,
Mam civica V gen. z silnikiem od kosiarki :/ EG3 . chcę wrzycić tam coś mocniejszego oczywiście silnik hondy.
Jaki mi tam wejdzie bez problemu ?? o czym musze wiedzieć zeby kupić silnik i go przełożyć ??
the.ghost.dog
30-08-07, 09:29
1.lepszy dział to chyba turbo n./a swap
2.wypadałoby poszukac przed pytaniem... jest troche takich tematów
3.zorientować się tez mozesz w dziale nasze hondy bo w tym dziale też jest troche aut po swapach...
nie ma sensu swapowac, chyba ze tylko na cos 1.6 ale z 1.3 to jest od c**** roboty, lepiej sprzedac, dolozyc i kupic vteca w 1.6 :hinczyk:
sebo_crx_civic
30-08-07, 13:01
to znaczy ?? ile roboty?? jestem laikiem i nie mam zielonego pojęcia wiem tylko tyle ze najlepiej przerzucić silnik z całym osprzetem łącznie z wydechem. robiłeś coś takiego ??
Uzyj opcji SZUKAJ! naprawde bylo o tym pisane 100 razy!
Trzeba napewno wymienic bak paliwa z pompa, próć cala deske aby zmienic wiazke kabinowa, oczywiscie hamulce i zawieszenie juz nie bedzie takie jak D16Z6 ma w seri... wiec kupa roboty
sebo_crx_civic, najlepiej jest wrzucić D16A9... z tego co pytałem najmniej roboty.
Ja właśnie będę się do tego przymierzał za jakiś czas.
Na razie chce popsuć moje D13B2, sprawdzić ile z tego można wyciągnąć... wyremontowałem go i dłubiemy w nim powoli...
nie ten dzial
temat przerabiany
opcja szukaj jak zwykle kuleje ;/