Zobacz pełną wersję : Problem z zagłówkami...
Witam!
Od razu zaznacze, że jestem tutaj nowy. Właśnie kupiłem Honde i już podczas pierwszego w kraju przeglądu powiedziano mi, że bez zagłówków na tylnej kanapie mi go niezarejestrują. Oczywiście na innej stacji sie udało i jest git. Ale pewnie przy jakiejś kontroli tych zagłówków jakiś palant moze sie doczepić :/
Honda jest z 97' z niemiec i ma oryginalne zaślepki w tylnej kanapie więc nigdy ich tam nie było.
Czy ktoś z was miał taki problem, albo wie czy te zagłówki są rzeczywiście obowiązkowe?
Pozdrawiam!
Dołączam sie do pytania.Mam taka samą sytuację :d
Zagłówki obowiązkowe? Od kiedy to? Jak dla mnie kompletna bzdura. Równie dobrze można powiedzieć, że obowiązkowe są welurowe dywaniki, albo czerwone pokrowce...
Zagłówki tylne były tylko w wybranym wersjach wyposażeniowych, dlatego są OPCJĄ, nie powinni się się przyczepiać do tego na stacji...
Zagłówki obowiązkowe? Od kiedy to? Jak dla mnie kompletna bzdura. Równie dobrze można powiedzieć, że obowiązkowe są welurowe dywaniki, albo czerwone pokrowce...
Zagłówki tylne były tylko w wybranym wersjach wyposażeniowych, dlatego są OPCJĄ, nie powinni się się przyczepiać do tego na stacji...
Według "specjalisty" na stacji, to samochody wyprodukowane po 1 stycznia 1996 roku muszą być wyposażone w zagłówki na tylnej kanapie. Ja niewiem czy to prawda, ale koleś w łape też nie chciał więc nie była to raczej ściema. Myśle że jest taki przepis, jedynie zasanawia mnie fakt, że seryjnie nie były one montowane a i tak powiedział że muszą być. No ale przy sprwadzaniu aut ze stanów, gdzie np kierunkowskazy są inaczej popodłączane itp jest podobnie tzn też trzeba coś modyfikować zeby w naszym pięknym kraju auto zarejestrować.
Więc jak to jest? Mam szukać dalej (na alledrogo nie umiem dostać) czy dać sobie spokuj?
http://www.forum.moto-portal.pl/viewtopic.php?t=11635
http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?=&p=208741
Podsumowując: TAK musisz mieć zagłówki z tyłu :bicie:
Ok dzięki :aloha: Teraz probledm gdzie takie zagłówki kupić :/ Na allegro wszystkie kanapy są bez zagłówków. Naszczescie auto juz przeglad przeszło więc "sie nie pali" ale tak czy tak trzeba ich szukac. Jak ktos ma jakies info to proszę :)
Pozdrawiam
Wystarczy wyjąć z samochodu, które takie posiadał. Szukaj po szrotach, albo na allegro: "kanapa tylna", etc.
Wystarczy wyjąć z samochodu, które takie posiadał. Szukaj po szrotach, albo na allegro: "kanapa tylna", etc.
albo pożyczyć na czas kotroli zagłówki od kumpla
albo zmienic diagnostę...
witam nie chce zakladac nowego tematu, cos mi sie ułamało z zagłowkiem, i musze zdjac pokrowiec aby to naprawic, wiec jak sie zdejmuje pokrowiec z fotela, pytam bo nie chce nic na sile szarpac i uwalic
pozdro
Może mi ktoś powiedzieć jak się wyciąga zagłówki na tylnej kanapie w Hondzie civic VI gen 3D.
szukaj drucika w dziwnym kształcie:D taki powinien byc
Ok:) Udało się wyciągnąć ale trochę musiałem się namęczyć - chyba nie były wyciągane od nowości.