PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z zagłówkami...

ryan_ab
29-08-07, 13:29
Witam!
Od razu zaznacze, że jestem tutaj nowy. Właśnie kupiłem Honde i już podczas pierwszego w kraju przeglądu powiedziano mi, że bez zagłówków na tylnej kanapie mi go niezarejestrują. Oczywiście na innej stacji sie udało i jest git. Ale pewnie przy jakiejś kontroli tych zagłówków jakiś palant moze sie doczepić :/
Honda jest z 97' z niemiec i ma oryginalne zaślepki w tylnej kanapie więc nigdy ich tam nie było.
Czy ktoś z was miał taki problem, albo wie czy te zagłówki są rzeczywiście obowiązkowe?

Pozdrawiam!

markom13
29-08-07, 13:44
Dołączam sie do pytania.Mam taka samą sytuację :d

raMMzes
29-08-07, 14:10
Zagłówki obowiązkowe? Od kiedy to? Jak dla mnie kompletna bzdura. Równie dobrze można powiedzieć, że obowiązkowe są welurowe dywaniki, albo czerwone pokrowce...

Zagłówki tylne były tylko w wybranym wersjach wyposażeniowych, dlatego są OPCJĄ, nie powinni się się przyczepiać do tego na stacji...

ryan_ab
29-08-07, 22:36
Zagłówki obowiązkowe? Od kiedy to? Jak dla mnie kompletna bzdura. Równie dobrze można powiedzieć, że obowiązkowe są welurowe dywaniki, albo czerwone pokrowce...

Zagłówki tylne były tylko w wybranym wersjach wyposażeniowych, dlatego są OPCJĄ, nie powinni się się przyczepiać do tego na stacji...

Według "specjalisty" na stacji, to samochody wyprodukowane po 1 stycznia 1996 roku muszą być wyposażone w zagłówki na tylnej kanapie. Ja niewiem czy to prawda, ale koleś w łape też nie chciał więc nie była to raczej ściema. Myśle że jest taki przepis, jedynie zasanawia mnie fakt, że seryjnie nie były one montowane a i tak powiedział że muszą być. No ale przy sprwadzaniu aut ze stanów, gdzie np kierunkowskazy są inaczej popodłączane itp jest podobnie tzn też trzeba coś modyfikować zeby w naszym pięknym kraju auto zarejestrować.
Więc jak to jest? Mam szukać dalej (na alledrogo nie umiem dostać) czy dać sobie spokuj?

raMMzes
29-08-07, 22:59
http://www.forum.moto-portal.pl/viewtopic.php?t=11635
http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?=&p=208741

Podsumowując: TAK musisz mieć zagłówki z tyłu :bicie:

ryan_ab
30-08-07, 10:18
Ok dzięki :aloha: Teraz probledm gdzie takie zagłówki kupić :/ Na allegro wszystkie kanapy są bez zagłówków. Naszczescie auto juz przeglad przeszło więc "sie nie pali" ale tak czy tak trzeba ich szukac. Jak ktos ma jakies info to proszę :)
Pozdrawiam

raMMzes
30-08-07, 16:38
Wystarczy wyjąć z samochodu, które takie posiadał. Szukaj po szrotach, albo na allegro: "kanapa tylna", etc.

Lcfr
02-09-07, 01:10
Wystarczy wyjąć z samochodu, które takie posiadał. Szukaj po szrotach, albo na allegro: "kanapa tylna", etc.

albo pożyczyć na czas kotroli zagłówki od kumpla
albo zmienic diagnostę...

grzechs
07-09-07, 12:09
witam nie chce zakladac nowego tematu, cos mi sie ułamało z zagłowkiem, i musze zdjac pokrowiec aby to naprawic, wiec jak sie zdejmuje pokrowiec z fotela, pytam bo nie chce nic na sile szarpac i uwalic

pozdro

pabloo
02-10-09, 12:31
Może mi ktoś powiedzieć jak się wyciąga zagłówki na tylnej kanapie w Hondzie civic VI gen 3D.

Chaoz
02-10-09, 13:21
"na sile " :D

ppm702
02-10-09, 13:41
do góry

WhIsTlEr
02-10-09, 13:59
szukaj drucika w dziwnym kształcie:D taki powinien byc

pabloo
03-10-09, 18:46
Ok:) Udało się wyciągnąć ale trochę musiałem się namęczyć - chyba nie były wyciągane od nowości.