PDA

Zobacz pełną wersję : nie działa spryskiwacz przedniej szyby pomocy

arek
28-08-07, 19:27
nie działa mi spryskiwacz szyby przedniej tylna działa spryskuje tylko przednia nie chce co to może być za przyczyna pomóżcie.Dodam jeszcze że jest płyn w zbiorniczku.

lukaskus
28-08-07, 20:30
hmmm, silniczek - pompka przedniego spryskiwacza moze padła, bezpiecznik raczej odpada skoro tylni działa, chyba ze kazda pompka ma oddzielny bezpiecznik, ale to sie juz musi ktos inny wypowiedziec, ja nie jestem pewny.

Yo87
28-08-07, 20:37
Nie napisałeś czy jest odgłos pompki jak załączysz. Sprawdź wężyki- może któryś wypadł, sprawdź wtyczki przy pompce, i ew (ale mało prawdopodobne) czy nie masz zatkanych dysz.

qba1983
28-08-07, 20:55
a jak dojdziesz ze to pompka padla to zamien wezyki przedni z tylnim i pompka z tylniego bedzie polewala przednia szybe, na jakis czas ci starczy ;)

arek
28-08-07, 21:20
odgłos jest taki jak naciskam żeby pompowało to tak puka/stuka tak cicho, też myślałem że dysze są zapchane ale nie

KiTT
28-08-07, 22:47
wystarczy ze sie waz zapchal i bedzie to samo odlacz wezyk przedniego i zobacz czy plyn leci jak leci to cos przytkane wiadomo :D

arek
29-08-07, 12:17
nie są zapchane bo dmuchałem w wężyki i bulgotało w zbiorniczku z dysz też leci powietrze

[ Dodano: Sro 29 Sie, 2007 ]
jednak mi poszła pompka nie wiecie czy od innego samochodu do hondy będzie pasować ta pompka

Cairo
30-08-07, 09:32
no właśnie jak tylko pstryka to 90% pomka, ale powiem Ci kolego, że takie pytanie to normalnie wstyd zadawać.
Najpierw powinieneś sam zrobić małą diagnostykę (podstawowe rzeczy (bepieczniki, weżyki, pomkę, sprawdzić czy jest prąd) i dopiwero wtedy pytać przekazując wszytkie zdobyte info, a nie "Nie dziłą sprzyskiwacz? Co robić?" :bicie:

KiTT
30-08-07, 14:58
Cairo, ma racje poazujesz nam tutaj szczyt lenistwa ;P hehe
a pompke to mozesz wrzucic nawet akwariowa jak Ci wejdzie i znajdziesz taka na 12V ;) nie no szukaj raczej oryginalu;p

Thomas80
03-08-09, 21:38
WITAM
a ja mam taki problem, przednie spryskiwacze ledwo sikają ;)
tzn. na 4 dysze w 2 spryskiwaczach dobrze sika tylko 1 dysza i na cale szczęście ta od kierowcy.
najpierw sikały 3 potem 2 a teraz 1 dysza. próbowałem przetykać szpilką ale nic nie pomogło.
może ktoś z Was miał podobne zdarzenie niech napisze co zrobić. ostatecznie będę musiał wymienić spryskiwacze , ale wolał bym nie wymieniać.

cooduaty
27-09-09, 16:33
wlać do zbiorniczka kreta do czyszczenia kanalizacji i popsikac trochę.
nie, no żartuje, bo jeszcze ktoś to na poważnie weźmie :P

silniczki można wymieniać osobno? czy jest to na stałe z całym zbiorniczkiem? tez mi padl przedni ;/

dawid777
27-09-09, 17:39
Na szrocie napewno znajdziecie czesci ktore sa wam potrzebne.. i to za bardzo male pieniadze...

crash
27-09-09, 20:29
sa dwie pompkii, kazda mozna wymienic osobno, ja ostatnio poradzilem sobie z samochodem podniesionym na lewarku ze zdjetym kolem i miska pod zbiornikiem :)

proponuje sprawdzic jeszcze styki przed wymiana bo u mnie delikatnie pekla wtyczka i zasniedzialy styki :) w sumie to zaszly jakims syfem, blotem itp

Krzysztofik
12-04-10, 14:44
witam u mnie jest prolbem tej maści pompka działa słychać jak działa ,no ale nic nie leci węzyki sprawdzone tylna dysza działą bez zarzutu co więc
w takim razie robic?

Marecki
12-04-10, 17:24
witam u mnie jest prolbem tej maści pompka działa słychać jak działa ,no ale nic nie leci węzyki sprawdzone tylna dysza działą bez zarzutu co więc
w takim razie robic?

Nalac płynu?:p

Krzysztofik
12-04-10, 18:03
Nieee no panieee płyn też jest az sie ulewaa...może coś bardziej pomysłowego??

MikeFoto
12-04-10, 18:41
Zatkany wężyk? Rozepnij wężyk tam gdzie jest to kolanko 90stopni i włącz spryski.

Budziniak
12-04-10, 18:42
To że pompka pracuje to nie znaczy wcale ze musi podawać ten płyn wyżej. wpierw odepnij wężyk od dysz na masce i spróbuj jeżeli to nic nie da to odepnij wężyk tuż przy samej pompce. Jak nic nie leci to wymieniaj pompkę. Malutki wirniczek wewnątrz się sypnął i działać nie będzie :D

DemoN
23-04-10, 11:26
Ma ktos moze spryskiwacz na zbyciu?

Tobjas
17-03-11, 19:24
Tez mam taki problem ;[ tylna dziala normalnie a ostatnio zauwazylem ze przednia nie dziala ;[ Dzisiaj w pracy z ciekawosci zobaczylem bezpieczniki ale sa ok. Jak bede mial chwile to musze zajrzec do tej pompki. Wydaje mi sie ze zima mi przymarzlo i jak chcialem wlaczyc to nie moglo przecisnac plynu i pewnie wdedy pompaka poszla ;[ Swoja droga to nie wiem po do sa te bezpieczniki jak i tak sie pompka psuje ;[ W moim wczesniejszym aucie Renoult tez tak mialem ale polil sie bezpiecznik. Wstawialem nowy i smigalo.

ognistyk
05-04-11, 18:39
... W moim wczesniejszym aucie Renoult tez tak mialem ale polil sie bezpiecznik. Wstawialem nowy i smigalo.

heheh "...Renoult..." buahahaaa:cool: