Zobacz pełną wersję : Podnośnik, lewarek
Dziś chciałem zajrzeć sobie do tylnego lewego koła i spotkała mnie nie miła niespodzianka. W czasie podnoszenia auta, blacha w którą się wkłada lewarek w czasie podnoszenia zaczęła się wyginać do tyłu :( . Zaprzestałem więc podnoszenia auta. Co teraz zrobić? Zastosować inny podnośnik? Jakie polecacie? W którym miejscu podeprzeć auto?
A czy przy dobrym podstawieniu lewarka istnieje możliwość wygięcia tej blachy? Inny podnośnik tu chyba nie bardzo pomoże (no chyba, że nie masz oryginalnego teraz)
mam oryginalny, ale myślałem by zastosować inny i podeprzeć w innym miejscu.
Dorikin1989
07-08-12, 05:51
No to jak będziesz chciał podeprzeć w innym miejscu to oryginalny styknie. Ja mam oryginal i śmiga aż miło :)
Jak mozna auto podeprzec w innym miejscu, niz to gdzie sie ma to wlasciwie robic? Chcecie progi powyginac? Powodzenia. Jezeli ta blacha sie wygiela to A - zle ustawiony lewarek, B - zezarta blacha, C - non-ori lewar.
Lewar ori, ale ktoś wcześniej próbował jakimś, najprawdopodobniej warsztatowym podnieść i źle go ustawił.
MadSkillz84
08-08-12, 23:55
Zabą podeprzyj dolny wahacz,pod miejscem gdzie tylny amorek wchodzi w tuleję i będzie git.