PDA

Zobacz pełną wersję : Podnośnik, lewarek

Dextero
06-08-12, 22:04
Dziś chciałem zajrzeć sobie do tylnego lewego koła i spotkała mnie nie miła niespodzianka. W czasie podnoszenia auta, blacha w którą się wkłada lewarek w czasie podnoszenia zaczęła się wyginać do tyłu :( . Zaprzestałem więc podnoszenia auta. Co teraz zrobić? Zastosować inny podnośnik? Jakie polecacie? W którym miejscu podeprzeć auto?

sweet
06-08-12, 23:18
A czy przy dobrym podstawieniu lewarka istnieje możliwość wygięcia tej blachy? Inny podnośnik tu chyba nie bardzo pomoże (no chyba, że nie masz oryginalnego teraz)

Dextero
06-08-12, 23:36
mam oryginalny, ale myślałem by zastosować inny i podeprzeć w innym miejscu.

Dorikin1989
07-08-12, 05:51
No to jak będziesz chciał podeprzeć w innym miejscu to oryginalny styknie. Ja mam oryginal i śmiga aż miło :)

reXio
07-08-12, 12:17
Jak mozna auto podeprzec w innym miejscu, niz to gdzie sie ma to wlasciwie robic? Chcecie progi powyginac? Powodzenia. Jezeli ta blacha sie wygiela to A - zle ustawiony lewarek, B - zezarta blacha, C - non-ori lewar.

darp4
08-08-12, 19:50
Lewar ori, ale ktoś wcześniej próbował jakimś, najprawdopodobniej warsztatowym podnieść i źle go ustawił.

MadSkillz84
08-08-12, 23:55
Zabą podeprzyj dolny wahacz,pod miejscem gdzie tylny amorek wchodzi w tuleję i będzie git.