Zobacz pełną wersję : Czy to pompa paliwa?
Witam. Od dłuższego czasu a teraz coraz częściej auto nie chce mi odpalać. często przy przekrecaniu zaplonu nie słychać żeby pompka chodziła. kolejna ciekawa rzecz to. gdy na zgaszonym aucie otworze bak to tez nie chce zapalic. dopiero po dłuższym czasie cos załapuje. okolo godziny musi stac.
piotrstrojek
24-07-12, 16:16
Wpisz w szukajkę "przekaźnik pompy paliwa" - poczytaj i potem zrób co trzeba ;)
Yyyyyyyyyyy pod warunkiem że masz coś innego niż D13B2 ;)
Dokladnie jak kolega wyżej napisał przelutuj przekażnik i powinno być dobrze.
Przylutowane. z czasem sie okaże :) w razie mam pompke nowa wiec wymienię jak to nie pomoże
piotrstrojek
26-07-12, 16:12
Na 90% to to ;) prędziej czy później każdy użytkownik 5,6 genów to przechodzi ;)
Elo Ziomki.
Nie chce tworzyc posta, wiec sie podepne. Orientujecie sie co moze byc przyczyna takiego zachowania:
raz na jakis czas kiedy mocniej dam gazu slysze z okolic pompy syk zasysanego powietrza i Hanka traci moc na sekunde. Akurat kupilem uzywke i na obu dzieje sie tak samo. Do tego Hanka czesto jest slabowita, silnik tez chodzi nierowno. Na niskich potrafi przygasnac. Przy wymianie pomp czuc bylo, ze jest podcisnienie w zbiorniku.
Czy to normalne, zeby z wylaczonej pompy lala sie benzyna? Czy to kwestia zbyt duzego cisnienia w zbiorniku?
Czy to normalne, zeby z wylaczonej pompy lala sie benzyna? Czy to kwestia zbyt duzego cisnienia w zbiorniku?
Po zgaszeniu silnika w układzie paliwowym zostaje jakieś ciśnienie więc jak odczepisz waż to troszkę wachy ucieknie.
ale z weza a nie z pompy? Bo jak odlaczylem waz od pompy to z pompy lecialo ciurkiem dobra minute, az nie znalazlem zacisku i spowrotem zlozylem wszystko do kupy.
ja mam nowa pompe do sprzedania bo u mnie jednak nie jest potrzebna. tylko nie wiem czy bedzie pasowac.
Dzienx, ale mam juz druga. Kupilem ja od Cymka1986, ale nic to nie zmienilo. Fura zachowuje sie tak samo na obu. Musze skads skolowac aparat zaplonowy do testow.