PDA

Zobacz pełną wersję : Fachowiec od Hondy z Kalisza??

MIKE82
20-08-07, 23:53
poleci ktoś jakis dobry serwis Hondy z Kalisz lub okolic??, no i oczywiscie zeby nie byli to jacys zdziercy!!!

zbikman
06-10-07, 21:16
poleci ktoś jakis dobry serwis Hondy z Kalisz lub okolic??, no i oczywiscie zeby nie byli to jacys zdziercy!!!

Odradzam ASO Opatówek. Cwaniak i wymalowana pinda za biurkiem. Wymieniałem pasek rozrzadu to mi pod głowica silikonem posmarowali!! I to tak ze polowa jest uszczelki a polowa silikonem przejechana. I jak tu sie nie w****... !! Teraz mi zaczelo cos piszczec(pewnie zbyt mocno naciagneli). Głowice z wierzchu cala mi porysowali ze nie przyopominala mojej sprzed wymiany. Cokolwiek masz zrypane to wciskaja ci kit ze takie rzeczy (np u mnie czujnik ABS) to tylko w ASO da sie wymienic bo w cholere z tym kombinacji i latwo zepsuc (Co w rzeczywistosci po zdjeciu koła zajmuje 15 -20 min. i mozna spokojnie to samem zrobic bez kombinowania). ( a koszty wymiany oczywiscie ASO-wskie). Ogolnie sprawiaja wrazenie profesjonalistow a w rzeczywistosci to moj wiejski warsztat jest bardziej profesjonalny. Zapłacilem za nowy pasek + napinacz + wymiana (spartańska) 1200PLN. Nie polecam

matthew_osw
09-10-07, 17:48
Zgadzam się z przedmówcą - Opatówek to porażka dydaktyczna. Byłem u nich dwa razy: pierwszy na tych bezpłatnych przeglądach, a drugi raz służbowo ;) Ogólnie niechętne do pomocy cwaniaki; byle tylko zarobić. Mogli zdobyć klienta - stracili klienta. Szkoda, że w Ostrowie nie ma :( Ale z drugiej strony oszczędności same się narzucają :] (Sorry za mało znaczące OT, ale aż nie mogłem się powstrzymać, żeby po nich nie pojechać). pzdr

Lcfr
09-10-07, 20:01
Zapłacilem za nowy pasek + napinacz + wymiana (spartańska) 1200PLN. Nie polecam
dla mnie to złodziejstwo...
nawet jak na ceny aso

dzis pytałem o pasek w aso - unitta 190
niech rolka w aso kosztuje drugie 200
uszczelki jakies z 300
????????????????????????????????????

to wymiana 500?????????
porazka...............

zbikman
10-10-07, 14:08
to wymiana 500?????????

Części dokładnie kosztowały mnie 573zl wiec za wymiane wzieli ponad 600 !! Omijajcie to ASO w Opatówku szerokim łukiem.

Co do "okolic" to słyszałem że w ASO w Mirkowie pod Wrocławiem jest ok ale zbytnio nie mam potwiedzenia, wiec jesli ktoś z Was tam był to byłbym wdzięczny za jakiekolwiek opinie. Pozdrowionka

kropa80
16-10-07, 11:13
ello jak cos znam dobrego fachowca w okolicach opatowka pozdr

MIKE82
16-10-07, 20:29
to gdzie ten fachowiec od hondy???

maciejoos
16-10-07, 23:53
dołączam się do tematu, też przydałby mi się dobry mechanik w Kaliszu lub okolicach bo znalazłem tam ciekawą hanie, tylko trzeba ją sprawdzić...

Bishop
21-10-07, 19:43
dołączam się do tematu, też przydałby mi się dobry mechanik w Kaliszu lub okolicach bo znalazłem tam ciekawą hanie, tylko trzeba ją sprawdzić...

sprawdzic czy obejrzec, bo jesli to drugie to zapodaj na regionalnym i pewnie ktos z forum podleci i obejrzy jak i co, a przy okazji o stanie technicznym juz tez sie cos dowiesz. Do kompleksowego sprawdzenia to konkretny przeglad u dobrego mechanika musi byc + geometria nadwozia jak bys chcial zobaczyc czy wszystko jest seryjnie proste.

Niestety obawiam sie, ze mechanika, ktory jest specem wylacznie od hondy to w Ostrowie czy Kaliszu nie uswiadczysz. Dlatego jak jest cos powaznego do zrobienia np. w silniku to przy okazji moich czestych wizyt w Poznaniu tam oddaje Honde w dobre rece. Reszte ogarniam u mechanika w Ostrowie lub (podstawowe rzeczy) ze znajomymi.

Co do Hondy Reco w Opatowku to podzielam wasze zdanie. Bylem 3 razy. 1 - z falujacymi obrotami, na kompie - naprawili usterke tylko na kilka dni, ale na sczescie musialem placic tylko za diagnostyke..uff. 2 i 3 po uszczelki i do tego raczej sie ogranicze :P.

maciejoos
21-10-07, 20:36
Dzięki za info, ta honda z kalisza też już odpadła, w środę jadę do Łodzi, ta już wygląda naprawdę Ok a przynajmniej nie wygląda podejrzanie ;) mam nadzieje że zrobię dobry zakup :aloha:

Patryk20
25-01-13, 16:12
Odświeżam temat. Może sie ktoś wyspecjalizował. Potrzebuje dobrego mechanika z okolic Kalisza do falujących obrotów.
Polecam ASO Biela Teraz nie w mirkowie a chyba na bielanach. Robilem tam łożyska w skrzyni - jeżdze już 60tkm bez problemu. a zrobili w 8h za ok 1600zł
A Opatówek?? przecież to ford nie honda... NIGDY nie oddawajcie tam swojego auta - nawet do umycia.
Zepsuli w rodzinie w sumie przez 10 lat 2 hondy i z 4 fordy.....
Jak nie znajdę to auto na lawete i do bieli... ale kosztu uhuhu...

qtrix
25-01-13, 21:07
Witam jako że temat powoli rusza, poszukuję dobrego mechanika taki ala Jan kowalski który naprawia po prostu auta albo we własnym garażu za domem lub w innym miejscu, nie chodzi mi głównie gdzie on to robi ale ważne żeby to robił porządnie,dobrze i w miarę za rozsądne pieniądze.Szykuje mi się wymiana rozrządu i pewnie lewego przegubu+takie tam pierdółki np.Podświetlenie licznika, zerwana linka od tylnej klapy przez co nie idzie otworzyć dolnej częśći ,naprawienie/wymiana silniczka szyby od strony pasażera ponieważ nie otwiera się szyba.Ogólnie poza tymi dwoma rzeczami takie pierdoły, szukam osoby z Poznania lub okolic. W razie czego jestem pod telefonem 518-966-821

piotreek23
25-01-13, 23:04
Mleko z TTgarage ja się u niego serwisuje i nie narzekam. Zresztą cały temat jest przyklejony o mechanikach...
Na forum polecają jeszcze Checkera. Wszystkie dane są na forum :)