Zobacz pełną wersję : brak kierunkow a aweryjne sa :/
Tak jak w temacie nie ma kierunkow ani z przodu ani z tylu a awaryjne normalnie dzialaja ? Co to moze byc? nie bylo nic ruszane przy tych przelacznikach przy kierownicy
zacznij od sprawdzenia wszystkich bezpieczników pod kierownicą, ewentualnie podmień przerywacz.
ok dzis sprawdze bezpieczniki
podmień na chwilę włącznik awaryjnych
Awaryjnie nie mają tu nic do rzeczy. To jest oddzielny układ od przekaźnika, skoro awaryjne działają, a padły obydwie strony kierunkowskazów (na liczniku też Ci nie pokazuje strzałek, prawda ?), to na 99% padł przekaźnik. Bezpieczniki też odpadają, bo nie mają osobnych na stronę, a tylko na cały układ. Ten 1%, to ewentualna przerwa w obwodzie, ale jeśli stało się to z dnia na dzień, to winny będzie przekaźnik.
Awaryjnie nie mają tu nic do rzeczy. To jest oddzielny układ od przekaźnika, skoro awaryjne działają, a padły obydwie strony kierunkowskazów (na liczniku też Ci nie pokazuje strzałek, prawda ?), to na 99% padł przekaźnik. Bezpieczniki też odpadają, bo nie mają osobnych na stronę, a tylko na cały układ. Ten 1%, to ewentualna przerwa w obwodzie, ale jeśli stało się to z dnia na dzień, to winny będzie przekaźnik.
nie wiem czy wiesz ale w civicu przekaznikiem kierunkow jest wlasnie wlacznik awaryjnych.
raczej na twoim miejscu sprobowalbym od wymiany pająka.
nie wiem czy wiesz ale w civicu przekaznikiem kierunkow jest wlasnie wlacznik awaryjnych.
Dokładnie. Po odłączeniu włącznika awaryjnych- nie działają żadne kierunki.
Nie żebym się kłócił, ale nie ma takiej opcji. To są od przekaźnika oddzielne układy, a sam przekaźnik znajduje się w puszcze bezpieczników u kierowcy. To, że po odpięciu włącznika awaryjnych nie ma nawet kierunków świadczy tylko o tym, że musi być on wpięty by obieg był zamknięty. No chyba, że po prostu w c5g jest jeszcze inaczej, a dopiero później tak to wygląda, ale szczerze wątpię.
o są od przekaźnika oddzielne układy, a sam przekaźnik znajduje się w puszcze bezpieczników u kierowcy.
Zwracam honor- rzeczywiście tak jest. Zacząć od testu przekaźnika wg manuala.