PDA

Zobacz pełną wersję : wlewa mi sie woda do srodka

bartek3
16-08-07, 19:24
mam problem tego typu ze wlewa mi sie woda tak jakby przez wentylator.gdy sie schylilem pod schowek to widac ze kapie z miejsca co jest wentylator.moze mi ktos cos doradzic ktoredy sie tam moze woda dostawac?

Lcfr
16-08-07, 20:05
mam problem tego typu ze wlewa mi sie woda tak jakby przez wentylator.gdy sie schylilem pod schowek to widac ze kapie z miejsca co jest wentylator.moze mi ktos cos doradzic ktoredy sie tam moze woda dostawac?

to ze kapie w okolicach wentylatora, nie znaczy ze tamtedy sie dostaje.........

bartek3
16-08-07, 21:22
a tego co patrzylem to wydaje mi sie ze splywa po szybie pod ten platik maskujace i kapie do wentylatora bo jak sciagne ta oslone z szyby to widac wentylator i nie wiem czy ma on byc czyms osloniety czy ma go tak widac.

shamet
16-08-07, 22:08
ma być go widać z góry przez otwór wlotowy powietrza. Wymień uszczelki na podszybiu i po robocie. Możliwe, że leci Ci też z powodu tej legendarnej blachy.
Poczytaj tutaj:
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?p=243270#243270

woPo
16-08-07, 22:21
Weź kumpla z wiadrem wody, niech leje powoli na auto a Ty z latareczką lookaj skąd woda leci, proste :)

bartek3
17-08-07, 08:11
jutro sie zabieram do roboty.zobacze co z ta blacha.a gdzie moge kupic taka uszczelke jak tam w opisie?

Konrad84
17-08-07, 09:00
w linku który podał shamet, jest wszystko napisane. Kup czarną, bo białą trochę widać.

shamet
17-08-07, 11:17
A ha, co do uszczelki. Ja kupiłem taką samą jak autor tekstu i wydaje mi się, że ona jest trochę za gruba. To jest taka gumowa uszczelka do drzwi o przekroju jak literka B. Wydaje mi się, że powinna byc nieco inna, taka typowo okienna czarna z takiej bardzo miękkiej gumy, albo twardej gąbki (z oczywistych względów guma będzie lepsza) Kiedyś pisałem o tym na forum i ktoś mi opisał dokładnie jaką uszczelkę założył. Jak znajdę ten opis uszczelki, to podeślę.

Pozdrawiam

You. Znalazłem linka.
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=34097
Tam masz opis uszczelki jaką trzeba użyć.