PDA

Zobacz pełną wersję : Brak dżwięku w głośnikach

abuelo12
03-07-12, 22:24
Witam!
Jestem świeżo upiezonym właścicielem Civic'a UFO i mam problem z fabrycznym radiem, ktrórego nie potrafię rozwiązać. Mianowicie w zaden sposób nie mogę ustaiwić radia tak aby grały wszystkie głośniki, dzwięk mam tylko po prawej stronie auta. Lewa strona (kierowcy) milczy, jedynie z góśniczka w słupku dobiegają cichutkie dźwięki. Próbowałem znalezć coś w menu radia, zmieniałem balans, ale nic to nie pomogło. W dniu zakupu wszystko było ok, a teraz gra tylko prawa strona. Niestety nie posiadam instrukcji. Co mogło się stać? Czy coś się spaliło? Jeśli ktoś miał podobny problem, albo wie jak to naprawić to proszę o odpowiedź.

walusb
09-07-12, 22:57
Skoro balans nie pomaga to raczej jest jakaś usterka. Obstawiam że było grzebane najłatwiej rozebrać drzwi i sprawdzić głośnik wtedy będzie wiadomo czy szukać dalej czy je wymienić.

abuelo12
10-07-12, 19:52
ok, nie chciałem od razu ściągać boczków. No, ale skoro to nie ustawienia radia to chyba nie mam wyboru.

Feniks333
11-07-12, 15:40
Zacznij od głośników, potem sprawdź kable czy się gdzieś nie załamały, albo przerwały, a na końcu radio. Nie wiem jak wygląda fabryczne radio w ufo, ale może jest możliwość podpięcia innego dla sprawdzenia.

walusb
13-07-12, 22:12
No właśnie z radiem nie jest tak łatwo, trzeba sprawdzić instalację choć kabelki raczej same nie pękają chyba że auto było mocno uszkodzone.

rafal86
14-07-12, 08:15
tak jak koledzy mówią zacznij od głośników. Miałem to samo co prawda w 6 gen ale okazało sie że kabel przy samych głośnikach był przerwany. Błachostka a problem rozwiązany

Aresik
21-08-12, 14:40
Ja mam Civic 6 gen i mam problem z głośnikiem przy drzwiach. Mianowicie czasami gra a czasami nie tak jakby coś przerywało. Rozebrałem drzwi sprawdziłem i kable są ok kostka tez wszystko wygląda ładnie pięknie. Może wiecie gdzie jeszcze należy szukać usterki ?? i gdzie sprawdzić dalej?