Zobacz pełną wersję : Szyberdach pomocy !
ceglarzkamil
13-06-12, 19:20
Problem mam taki iż wracam sobie z pracy z uchylonym do góry szyberdachem, w domu chcę zamknąć a tu nic. Jak wcisnę przycisk to słyszę tylko takie cyknięcie i tyle. Bezpieczniki ok bo sprawdzałem : | Miał ktoś może taki problem albo wie co może być przyczyną ? Może da się zamknąć go jakoś awaryjnie ? Z racji obecnych pogód muszę coś z tym szybko zrobić bo bez auta jak bez ręki ...
jest zamykanie awaryjne, pod takim kapslem zaraz przy szybie czolowej przynajmniej w Vgen
ceglarzkamil
13-06-12, 20:23
Ściągnąłem całe podszybie i nic tam nie widzę za bardzo ; |
ceglarzkamil
13-06-12, 22:37
W podsufitce była zaślepka a pod nią to co na zdjęciu. Nie widzę tam raczej nic co można by było przekręcić czy coś... Czy to coś od szyber ?
http://img35.imageshack.us/img35/5927/img3105jz.jpg
Tia. Tam ori wchodzi korbka. Nie wiem czymby to 'oszukać'. Próbuj płaskim śrubokrętem.
ceglarzkamil
13-06-12, 22:54
Płaskim nie da rady, mocniej przekręcę i się obrobi :/
Ale próbowałeś wcisnąć śrubokrętem ten środkowy wypust i dopiero kręcić ?
ceglarzkamil
13-06-12, 22:58
tak nie próbowałem. Idę sprawdzić, dam znać co i jak.
Ale próbowałeś wcisnąć śrubokrętem ten środkowy wypust i dopiero kręcić ?
Docisnąłem trochę na chama ten wypust i udało się przekręcić i zamknąć ;) Ba, teraz nawet elektryczne już działa. Coś musiało się przyciąć albo przyblokować. Grunt, że już wszystko w porządku :) Wielkie dzięki za pomoc !
Hahaha :) no czasami nie można się z Hanią za bardzo pieścić ;) Grunt, że hula !