Zobacz pełną wersję : Tylnie koła ruszają się na boki
Witam tak jak w temacie gdy auto jest na biegu i nie jest zaciągnięty ręczny to gdy ruszę kołem obojętnie czy prawym czy lewym to oba koła się po prostu ruszają około centymetra w jedną i w drugą stronę. Dodam ze cukierki już powoli kończą życie ale żeby aż tak się koło ruszało ?
jak koncza zycie to ruch 1cm to i tak mało...
Pewnie tuleje w wahaczach poprzecznych też się kończą.
podczas jazdy w zakrętach tyłem musi pięknie zamiatać, miałem to u siebie, wymiana dużych cukierków pomogła :)
Zielony11499
13-06-12, 20:38
tuleje wahaczy poprzecznych. najlepiej wymieniaj wszystkie, które są ponadrywane za jednym razem. w taki sposób zaoszczędzisz kasę/czas na wymianie, a i usztywnienie luźnych tulei wzmocni żywotność tych, które jeszcze są w miarę dobre :)
a jakie tuleje polecacie? i lepiej poli (żółte czy czerwone?) czy zwykle? mowa o cywilnym aucie :)
Jeśli cywilne auto i nie lubisz wydawać pieniędzy na dentystę to zwykłe ;)
polecono mi tuleje tedgum'a, co o nich sadzicie? jezdzil ktos na nich? link do produktu: http://tedgum.pl/sklep/index.php?cPath=20_350_1932_3518
Dzięki wszystkim weekend nadchodzi to będzie trochę pracy.
Pozdrawiam ;)
NOK cuksy wytrzymały mi ok 4 lata. Obecnie zamontowane poli
Dużo kajlometrów zrobiles przez te 4 lata? Jak teraz na poli, jest twardo czy znośnie? :)
przez te 4 lata zrobiłem ok 90 000 km. Na poli jest twardziej, ale spoko
PIMPEK_EJ2
20-06-12, 18:54
Ja nie polece ani nok-a ani yamato! Chyba że za pół roku znowu chcesz je wymieniać.. Ja bym założył poliuretan czerwony albo oem
Kup oem koszt jakieś 250zł na obydwie strony a spokój będziesz miał na długo, jeśli je poprawnie zamontujesz oczywiście.
Zielony11499
22-06-12, 00:43
mi febi wytrzymały 2 lata - 40 000km