Zobacz pełną wersję : Mokro :)
Hej
Zauważyłam, że wycieraczka od spodu jest mokra. Mokra jest tez podłoga. Na początku była malutka plama... ale ostatnio mokra jest CAŁA podłoga od strony kierowcy.
Miałam sugestie, że to może być od klimatyzacji. Czy ten ktoś miał rację?
Ile może kosztować naprawa i czy to jest na pewno klima?
Możesz mieć uszkodzony wężyk płynu spryskiwacza tylnej wycieraczki, albo po prostu przez zimę nie zwracałaś na to uwagi i woda z wycieraczek notorycznie wylewała Ci się na wykładzinę i jest tam aż do tej pory. Wodzie bardzo ciężko będzie odparować bez podnoszenia tapicerki.
Klima nie ma możliwości podlać Ci wycieraczki.
Możesz mieć wyciek z układu chłodzenia (z nagrzewnicy pod deską rozdzielczą) - sprawdź czy nie ubywa Ci płynu w zbiorniku wyrównawczym chłodnicy.
Jesli to byłby płyn do spryskiwaczy to czułabym zapach... chociażby alkoholu a tutaj niczego takiego nie czuję...
Krzysztof1969
08-06-12, 10:23
Jeśli wężyk odprowadzający skroploną wodę pod autem będzie zapchany woda będzie wlewała się do kabiny. Ale tylko podczas pracy klimy. Jak postawisz auto na kanale wejdz pod spód, znajdziesz wężyk mniej więcej na połowie auta pod silnikiem. Włacz klime i patrz czy lecą kropelki. Jak nie to przepchaj ujście wężyka, drutem czy co tam wejdzie.
Dzięki wielkie :)
Ja raczej tego nie zrobię ale przynajmniej wiem, że to nie musi byc nic poważnego :)
miałem identyczną sytuację, woda wlewała się do środka po kablu od centralki... pomimo, że zakładany alarm był 5 lat temu... a po zimie puścił stary silikon :) zdrapany stary... dałem nowy z dodatkiem gumy i jest git :)
Ja obstawiam przeciek pod podszybiem do układu wentylacji/nadmuchu i kanałami nadmuchu na nogi leje się pod dywanik. Sprawdź to, najlepiej podstawiając kogoś z wężem ogrodowym, niech leje obficie na przednią szybę i czołową listwę podszybia a ty zerkaj czy z kanalików nie leci woda.
Pozdrawiam!
miałem identyczną sytuację, woda wlewała się do środka po kablu od centralki... pomimo, że zakładany alarm był 5 lat temu... a po zimie puścił stary silikon :) zdrapany stary... dałem nowy z dodatkiem gumy i jest git :)
Ja miałem dokładnie tak samo.
Ale u mnie właśnie tak mokro jest nawet jak nie pada deszcz... kiedy jest sucho... a dawno samochodu nie myłam ;) więc to musi byc coś innego... no nic... niedługo skoczę do mechanika i się okaże... mi się wydaje, że klima... bo wcześniej była malutka plama... po nabiciu zrobiła się wielka... No nic... napełnię później jeszcze raz :P w końcu znalazłam taniego "nabijacza" :P
Miałem podobny problem, tylko w innej japonskiej marce. Spadł mi wężyk odpowiadający za odprowadzanie wody na zewnątrz samochodu. Woda wlewała sie do środka. Radze zrobić to w miare szybko, po jakimś czasie bedziesz czuł nieprzyjemną woń w samochodzie