PDA

Zobacz pełną wersję : cifff nie pali kto sie zna????

budzik
03-08-07, 23:22
witam civik 5 gen 92r nie pali nie ma iskry i nie gasnie czek ta pomaranczowa stalo sie to jak spadla klema od plusa i chyba zrobila zwarcie co to moze byc ja stawiam na aleternator sie spalil i robi jakies zwarcie. kto mial taki przypadek??? slucham i przestudiuje wszystkie wypowiedzi jutro do niego staje mysle ze nie bedzie za bardzo uparty :bicie: z gury dzieki za odpowiedzi :zasady:

Furious
04-08-07, 08:27
ja sie nie znam, ale sprawdz bezpieczniki wszystkie i zrob samodiagnostyke

emg
04-08-07, 08:42
nie chce nic mówić, ale po takiej akcji komp mógł nie wytrzymać

Nowy Kubi
04-08-07, 13:18
stalo sie to jak spadla klema od plusa i chyba zrobila zwarcie

Jak spadła z plusa klema to nie bardzo miała do czego zrobić zwarcie !!
Sprawdz bezpieczniki a potem błędy bo inaczej nikt Ci nic nie powie.

budzik
04-08-07, 18:06
witam wlasnie chcialem sprawdzic bledy ale nie moge znalezc tej wtyczki ma podobno byc kolo kompa znalazlem jedna ale jak zlaczylem to nic sie nie dzieje jak swieci lampka tak swieci i mrugac nie chce. :( kompy wkladalem trzy i nic zadnej zmiany bezpieczniki sprawdzone jakis czas temu spalilo mi radio ale nie wiem czemu no i wydaje mi sie ze pompka nie podaje paliwa bo jej nie slychac. no nie ma to tamto niezla zagadka z ta hania. a jeszcze jedno czy jak odlacze altern. to powinien odpalic z aku. :agent:

Lipek
05-08-07, 08:11
Jedz do elektryka (dobrego) - samemu przy takich zagadkach mozesz uszkodzic jeszcze cos wiecej niz radio ...

budzik
05-08-07, 13:28
witam radio spalilo sie samo nie wiadomo dlaczego wczoraj zmienilem wiazke ta pod silnikem i nic najgorsze jest to ze nie mogo odczytac bledow!!! a no i pompka paliwa nie dziala a prad dochodzi czy od papki moze sie palic czek??? :bicie: a i jeszcze jedno pytanie czy wiazka kabli od sedana pasuje do hb ten sam rok i ten sam silnik??? bo jak pasuje to sie za nia biore. do czesci mam dostep, czekam na propozycje co jeszcze wymienic??? we wtorek walcze dalej :box: mam nadzieje ze sie podda :aloha:

[ Dodano: Czw 09 Sie, 2007 ]
witam a wiec kable wymienione aparat tez komputery tez zmienialem ale nie mam pewnosci czy byly dobre. ale odkrylem ze pompka paliwa nie dziala jak podlacze do aku to dziala sprawdzalem miernikiem prad we wtyczce od pompki i pokazuje 13V ale nie ma chyba natezenia bo jak podlacze zarowkie to nie pali. mam pytanie na jaki nr. komputera trzeba patrzec zeby sie zgadzal no i czy ma on jakies powiazanie z pompka paliwa??? prosze o odp. bo juz mi rece opadaja a hania stoi w czesiach. :czerwona kartka: :(