Zobacz pełną wersję : Przeróbka zegarów civic 92-95
fryzjereczek
01-08-07, 21:22
Czy ktos juz dumał nad czyms takim jak na foto??
http://img299.imageshack.us/img299/7672/obraz011hw7.th.jpg (http://img299.imageshack.us/my.php?image=obraz011hw7.jpg)
zeby wskazowki byly od dołu i skala sie zaczynała od nowego miejsca wskazowek???
wiem jedno - kazde gmeranie przy zegarach od eg to porazka i walka ktora najczesciej konczy sie wymianą zegarów na nowe
Mysle ze dalo by sie to zrobic :) ja swoje rozbieralem juz we wszystkie mozliwe sposoby :) po pierwsze musisz mic caly cyferblat w ktorym wartosci zaczynaja sie od wybranego mijsca albo drukuj na papierze albo zlec to komus kto sie tym zajmuje profi musle ze same blaty dalo by rade wykonac za okolo 60-70zl. A co do ustawienia wskazowek to sa dwie mozliowosci pierwsza; wykrecasz caly mechanizm i odwracasz go o tyle stopni w lewo ile przesuneles wskazowke. mozesz jeszcze nie zmieniajac polozenia calego mechanizmu przestawic wskazowke , w momencie gdy jest ona zdjeta wlaczasz zaplon a mechanizm wskazowki sie wtedy zeruje w tym momencie wkladasz wskazowke najpierw delikatnie w mijsce poczatku nowej zmienionej skali wszystko da sie zrobic ale to jest teoria nie wiem czy w praktyce bedzies mial dobre wskazania ale jak bys pobawil sie troche przy tym to moglo by to dzialac poprawnie, ja jutro zabieram sie za wyskalowanie obrotka predkosciomierza i reszty bo po zmianie na bilae tarcze na 2 biegu gonie ponad 100 a obrotek pokazuje 8100 :afro:
fryzjereczek
02-08-07, 09:08
fazer1985, spoko tez myslalem o tym drugim sposobie.okaze sie na dniach czy sie udało
Jak co to powodzonka i jak wsio wyjdzie to pochwal sie efektem :)
fryzjereczek
02-08-07, 19:18
fazer1985, oki napewno.
A jest ktos moze tutaj co by mi zrobił takie tarcze ?? ?? :pomocy: :pomocy:
Mysle ze dalo by sie to zrobic :) ja swoje rozbieralem juz we wszystkie mozliwe sposoby :) po pierwsze musisz mic caly cyferblat w ktorym wartosci zaczynaja sie od wybranego mijsca albo drukuj na papierze albo zlec to komus kto sie tym zajmuje profi musle ze same blaty dalo by rade wykonac za okolo 60-70zl. A co do ustawienia wskazowek to sa dwie mozliowosci pierwsza; wykrecasz caly mechanizm i odwracasz go o tyle stopni w lewo ile przesuneles wskazowke. mozesz jeszcze nie zmieniajac polozenia calego mechanizmu przestawic wskazowke , w momencie gdy jest ona zdjeta wlaczasz zaplon a mechanizm wskazowki sie wtedy zeruje w tym momencie wkladasz wskazowke najpierw delikatnie w mijsce poczatku nowej zmienionej skali wszystko da sie zrobic ale to jest teoria nie wiem czy w praktyce bedzies mial dobre wskazania ale jak bys pobawil sie troche przy tym to moglo by to dzialac poprawnie, ja jutro zabieram sie za wyskalowanie obrotka predkosciomierza i reszty bo po zmianie na bilae tarcze na 2 biegu gonie ponad 100 a obrotek pokazuje 8100 :afro:
ja tez rozbierałaem sporo :))))) zegarów i rózne mody przerabiałem
i naprawdę trzeba miec spora odwage by to zaczac i skonczyc pozytywnie....
ja bym sie nie odwazył
predzej bym kupil zegary od rsx i wstawił z dobrym elektrykiem...
ja tez rozbierałaem sporo :))))) zegarów i rózne mody przerabiałem
i naprawdę trzeba miec spora odwage by to zaczac i skonczyc pozytywnie....
ja bym sie nie odwazył
predzej bym kupil zegary od rsx i wstawił z dobrym elektrykiem...