Zobacz pełną wersję : pukanie i trzeszczenie spręzyn amortyzatorów???
Witam mam mianowicie taki problem gdy kupiłem auto było obnizone i w tylnim zawieszeniu na dołkach strasznie pukalo, zmieniłem amortyzatory wraz ze sprezynami seryjnymi i było spokuj, dzis przyszła mnie mysl zeby przełożyć sprezyny krótsze na te amorki (bo głupio to wyglada jak przód siedzi a dupa w górze) i dalej jest ten sam problem czyli trzeszcenie i pukanie na dołkach czy to wina spęzyn czy moze powinienem wymienic poduszki amorków jak sie je odkreca?
A moze to slynne poooongi (pukanie) i duze cykierki (skrzypienie) ?
nie pongi miałem ale raczej jak był deszcz ale by o wiele cichsze to raczej mi to wygląda na poduszki amortyzatorów ale to nie mozliwe zeby nagle sie zużyły
jak trzeszczy to napewno tuleje. inspekcja wszystkich, ale duże cukierki raczej na 100%.
natomiast pongi to spręzyny, zwłascza jak jest wilgotno własnie. pracują wtedy ciszej, ale pongują. ten odgłos mnie drażńił przez jakiś czas, bo nie wiedziałem co to jest, ale to tylko sprężyny na szczęście ;)