PDA

Zobacz pełną wersję : Remont d16z6 i przygotowanie pod dmuchnięcie

Mario0909
12-05-12, 16:16
Jestem na etapie wymiany silnika w swojej ej9. Silnik kupiłem wraz z całym samochodem, który ma przejechane 230tys. Silnik ładnie wkreca sie na obroty, lecz pali niestety olej. Duzo ?? - nie mam pojęcia, gdyż przejechałem nim Od kupującego pod dom. Max 200km. Tak czy owak zdecodowałem się na jego remont by uniknąć w pewnie bliskiej przyszłości niespodzianek. W załozeniu ma jezdzić na LPG , które jest tak znienawidzone, a zarazem gdy jest dobrze ustawione lepiej zasila silnik niz benzyna. Moc jaką chce ostatecznie osiągać - 220km przy eatonie m62 z korbami od b20z1. Wiem, ze to jest realne lecz nie widziałem jeszcze projeku z lpg. Samochód do codziennej, bezawaryjnej jazdy, z możliwością wykorzystania potencjału mocy do wyprzedzania.

Tera mam kilka pytań
a) panewki - jakie?? ACL race czy jakies inne typu NDC
b) zakładać tłoki odprężające np od D17A2 ?? Jak mowie, samochód będzie zasilany "podtlenkiem LPG ", wiec Cr odpada.
c) chciałbym zaznać waszej opini na temat moich planow

maniekdoniu
14-05-12, 16:59
hehe nikt ci nie odpisuje pewnie przez to ze napisales ze ma jezdzic na lpg:d Panewki ACL race mi odradzali na forum bo podobno sie sypia wiecej nie napisze bo sam sie nie znam hehe:d

reaktor
15-05-12, 19:21
d Panewki ACL race mi odradzali na forum bo podobno sie sypia

ja sie wciska na oko to sie sypią