immortality
12-04-12, 20:16
Niedawno stałem się posiadaczem pięknej Hondy Civic 95' VI 1.5 VTEC D15Z6, niestety nie miałem góry kasy, to kupilem coś do dokonczenia.
Silniczek jest świetny, nic nie puka nie stuka itp, wiec ominmy ten temat.
Pierwsze pytanko jest następujące, buczy mi lewe koło, przy skrętach mocniej, wiec czy to sworzeń czy łożysko? I podobno w tych civicach jesli łozysko trzeba z piastą zmieniać... Co zrobic zeby bylo dobrze? :)
Drugie pytanko: Dziwna rzecz, mam pilota do drzwi, który działa, chyba... bo otwiera drzwi, ale ich nie zamyka, co moze byc przyczyna? Moze słaba bateria? Bo muszę dosyć blisko podejsc zeby zadziałało :P
Jakby co dalej będe w temacie pisał by nie zaśmiecać wiecej forum, gdyż w temacie hondek jestem świerzak.
Pozdrawiam goraco i czekam na odpowiedzi :)
edit: proszę przenieść do odpowiedniego działu, bo mnie rocznik zmylił :)
Silniczek jest świetny, nic nie puka nie stuka itp, wiec ominmy ten temat.
Pierwsze pytanko jest następujące, buczy mi lewe koło, przy skrętach mocniej, wiec czy to sworzeń czy łożysko? I podobno w tych civicach jesli łozysko trzeba z piastą zmieniać... Co zrobic zeby bylo dobrze? :)
Drugie pytanko: Dziwna rzecz, mam pilota do drzwi, który działa, chyba... bo otwiera drzwi, ale ich nie zamyka, co moze byc przyczyna? Moze słaba bateria? Bo muszę dosyć blisko podejsc zeby zadziałało :P
Jakby co dalej będe w temacie pisał by nie zaśmiecać wiecej forum, gdyż w temacie hondek jestem świerzak.
Pozdrawiam goraco i czekam na odpowiedzi :)
edit: proszę przenieść do odpowiedniego działu, bo mnie rocznik zmylił :)