PDA

Zobacz pełną wersję : Kilka pytań co do mojego Civica :)

immortality
12-04-12, 20:16
Niedawno stałem się posiadaczem pięknej Hondy Civic 95' VI 1.5 VTEC D15Z6, niestety nie miałem góry kasy, to kupilem coś do dokonczenia.
Silniczek jest świetny, nic nie puka nie stuka itp, wiec ominmy ten temat.

Pierwsze pytanko jest następujące, buczy mi lewe koło, przy skrętach mocniej, wiec czy to sworzeń czy łożysko? I podobno w tych civicach jesli łozysko trzeba z piastą zmieniać... Co zrobic zeby bylo dobrze? :)

Drugie pytanko: Dziwna rzecz, mam pilota do drzwi, który działa, chyba... bo otwiera drzwi, ale ich nie zamyka, co moze byc przyczyna? Moze słaba bateria? Bo muszę dosyć blisko podejsc zeby zadziałało :P

Jakby co dalej będe w temacie pisał by nie zaśmiecać wiecej forum, gdyż w temacie hondek jestem świerzak.

Pozdrawiam goraco i czekam na odpowiedzi :)

edit: proszę przenieść do odpowiedniego działu, bo mnie rocznik zmylił :)

anticorr
12-04-12, 22:39
VTEC B15Z6, Zacznijmy że błędne oznaczenie silnika podałeś :), jak 95' to D15Z3/6

Pierwsze pytanko, jak przy skręcie kół to raczej przegub trzeszczy

Drugie pytanko: jak OEM centralny to masz na podczerwień, więc zasięg jest mizerny, ale bat. może też padać, a że nie zamyka, a z kluczyka zamyka normalnie centralny wszystkie drzwi? Jak tak to coś z centralką albo kabel się wypiął jakiś sterujący.

immortality
12-04-12, 23:40
raczej nie przegub, bo to ciągle buuuuuuuuuuuuuczy, tylko te buczenie nasila sie przy skrecie :)

Co do silnika to literówka, przepraszam, D15Z6 :)

Co do drzwi teraz nie powiem, bo nie mam mocy zejsc na dół sprawdzac czy zamyka. Ogólnie chyba zamykało, potem mi akumulator padł i juz nie zamyka, tylko otwieranie zostało, moze to coś przez to?

Poll
13-04-12, 00:02
Przegub wewnętrzny może być ; ))

MikeFoto
13-04-12, 07:59
Ten centralny to oryginalny - hondowski czy nieoryginalny?