Zobacz pełną wersję : brak ladowania
zmienilem pasek od alternatora gdy laduje aku wszystko jest ok ale za ktoryms odpaleniem samochod swiruje swiatla przygasaja kontrolka aku raz sie swieci raz nie zegary dzialaja raz nie co radzicie sprawdzic i jak
przed zmianą paska było ok ??
sprawdź masę na silniku i skrzyni do budy
a zegary raz działają raz nie - opisz coś więcej
skolopendra
09-04-12, 17:29
sprawdź masę na silniku i skrzyni do budy
dokładnie brak masy ,ewen po niedokręcane inne przewody
chyba że paska nie naciągałeś?
Regulator napiecia w alternatorze ;)
przed wymiana paska bylo to samo dlatego zmienilem co do zegarow chodzi o to ze jade np 40 km/h a nagle zegar gasnie i wskazowka opada do 0 i za chwile normalnie
skolopendra
10-04-12, 18:11
jakie masz napięcie na aku przy 3000 obr?
wszystkie wskazówki ?? dokładnie jakbyś wyciągnął kluczyk ??
nie mam czym zmierzyc napiecia niestety tak wszystkie wskazowki oraz kontrolki
a silnik na gaz reaguje czy gasnie mimo dodawania gazu ?, oczywiście podczas przygasania kontrolek i opadania wskaźników
reaguje na gaz nie przygasa ani troche
Tak jak napisał kolega skolopendra, ja miałem taki przypadek kiedy po swapie silnika nie podpiąłem masy do alternatora bo zapomniałem w pośpiechu, jadąc wszystko mi przygasało. Ewentualnie nie sprawny alternator, lub zaśniedziałe przewody. I pasek również musi być dobrze napięty.
skolopendra
11-04-12, 19:30
nie mam czym zmierzyc
to ciężko będzie coś naprawić ...
ile kosztuje wymiana uszczelki pod glowica i jak to jest z planowaniem glowicy kiedy sie zaleca jej robienie i tez jakie sa tego koszta
skolopendra
22-04-12, 18:01
ile kosztuje wymiana uszczelki pod glowica i jak to jest z planowaniem glowicy kiedy sie zaleca jej robienie i tez jakie sa tego koszta
a co to ma wspólnego z tematem
:confused:
pomy;lilem tematy sorki mam jeszcze drugi z twardymi wezami od chlodnicy