PDA

Zobacz pełną wersję : Końcówki drążków kierowniczych ?

witolldo
06-04-12, 23:58
Witam;
Mam do Was pytanie: Dziś zmieniałem oponki i sprawdziłem ręcznie układ zawieszenia, chwyciłem końcówkę drążka kierowniczego i poruszałem na boki i ku mojemu zdziwieniu sworzeń rusza się w każdą stronę ? Świadczy to o konieczności wymiany końcówek? Jest to dla mnie dziwne o tyle, że 0,5 roku temu wymieniałem końcówki na 555 i myślałem, że na trochę będzie spokój a tutaj nie wiem o co chodzi … ? Jeżeli to końcówki to co polecanie poza 555 bo coś z nimi nie tak ??

Budziniak
07-04-12, 08:00
Świadczy to o konieczności wymiany końcówek? nie

Jeżeli to końcówki to co polecanie poza 555 Twoje końcówki są ok bo tak luzu się nie sprawdza

witolldo
07-04-12, 09:37
nie
Twoje końcówki są ok bo tak luzu się nie sprawdza

O dzięki bo już się wystraszyłem, a powiedz mi jak z łącznikiem stabilizatora ? bo jeden rusza się przy ruszaniu go ręką a drugi ani nie drgnie ?

Budziniak
07-04-12, 09:44
łączniki sprawdza się najlepiej na opuszczonym samochodzie np. kanał. Wiadomo jeden łącznik ma prawo nabawić się luzu prędzej ni drugi ale gdy coś było by nie tak na pewno usłyszysz wyraźne sygnały dźwiękowe :)

witolldo
07-04-12, 11:12
A no to ok :) dzięki wielkie za pomoc :) narazie nic nie kluka ani nie puka więc chyba wszystko jest w porządku a ja szukam problemu :)