PDA

Zobacz pełną wersję : wymiana wkładki w drzwiach

ziomek89
03-04-12, 21:46
Witam ! czy wymiana wkladki w drzwiach w honda civic VI jest kłopotliwe?? niebardzo wiem jak sie za to zabrac. i prosze nie odslylajcie mnie do opcji szukaj bo tam nic nie moge znalesc. po to jest forum zeby sie ludzie dzielili swoja wiedzą. pozdrawiam licze na szczere odpowiedzi :)

wlooczykij
03-04-12, 23:24
Chodzi Ci o boczek czy o wkładkę zamka? Jeżeli nie, to oświeć mnie o jaką wkładkę chodzi.

ziomek89
04-04-12, 10:19
Chodzi Ci o boczek czy o wkładkę zamka? Jeżeli nie, to oświeć mnie o jaką wkładkę chodzi.

Chodzi mi o wkladke w bocznych drzwiach :)

ziomek89
04-04-12, 11:24
zle napisalem chodzi o wkladke zamka oczywiscie, czy duzo z tym roboty

wlooczykij
04-04-12, 11:28
Wszelkie informacje na temat rozkręcania/skręcania drzwi są bardzo dobrze pokazane w manualu. Tam powinna być zawarta odpowiedź na Twoje pytanie. Samo rozkręcenie boczku ogranicza się do odczepienia paru zatrzasków z dołu i odkręcenia kilku śrub umieszczonych przy klamce i uchwycie (od wewnątrz oczywiście). Później podciągasz całość do góry, potem do siebie i po robocie.

Jeśli chodzi o mechanizm zamka to z tego co pamiętam wykręcenie go ogranicza się do trzech śrubek umieszczonych zaraz przy nim, od zewnątrz. Jest to całkiem intuicyjne, więc myślę, że nie będziesz mieć z tym problemów. Jeżeli jednak byś miał, to w manualu masz wszystko krok po kroku.

skorpion7
04-04-12, 12:34
Zgadza się wszystko jest ładnie opisane i generalnie nie ma z tym problemów. Doradzę tylko żeby uważać na plastiki bo można ułamać, np. ten od cięgna przy klamce wew.

ziomek89
05-04-12, 07:33
Wszelkie informacje na temat rozkręcania/skręcania drzwi są bardzo dobrze pokazane w manualu. Tam powinna być zawarta odpowiedź na Twoje pytanie. Samo rozkręcenie boczku ogranicza się do odczepienia paru zatrzasków z dołu i odkręcenia kilku śrub umieszczonych przy klamce i uchwycie (od wewnątrz oczywiście). Później podciągasz całość do góry, potem do siebie i po robocie.

Jeśli chodzi o mechanizm zamka to z tego co pamiętam wykręcenie go ogranicza się do trzech śrubek umieszczonych zaraz przy nim, od zewnątrz. Jest to całkiem intuicyjne, więc myślę, że nie będziesz mieć z tym problemów. Jeżeli jednak byś miał, to w manualu masz wszystko krok po kroku.

Bardzo dziekuje za podpowiedz :)

reXio
06-04-12, 12:57
Zdejmujesz boczek, wypinasz ciegna z klamki, odkrecasz 2 sruby na ktorych jest mocowana klamka, wyjmujesz klamke razem z wkladka zamka.