Zobacz pełną wersję : Wygładzanie zderzaków VIgen przed lift
Witam. Czy ktoś wygładzał zderzaki w VI genie przed lift ? Dzisiaj wziąłem się za tylni i wyciąłem ten wypukły plastik do mocowania listy i dziurę załatałem z oby dwu stron matą szklaną z żywicą ale nie najlepiej to wyszło i trochę szpachli będę tam musiał nałożyć. Macie jakieś inne sposoby ? Kiedyś widziałem na forum zdjęcia przedniego zderzaka i wyglądało to tak jak by było to robione na gorąco czyli ten plastik zlany z zderzakiem...
Tak, kumpel robil na goraco. Tzn oddal do plastikarza, ktory mu to pospawal za smieszne pieniadze, wycial te mocowania listew, zalal plastikiem, a reszte ogarnal szpachla. ;)
a nie lepiej kupic zderzak od qp i nie ladowac kitu na element ktory jesli sie przytrze to uniknie sie ryzykac ze szpachel popeka na tych miejscach po listwach ochronnych?
zależy tez jaka szpachla. Ja kupięłm szpachle do plastików, którą wygładzałem ładnie grilla. Na testy czy się różni od zwykłej i JAK się różni zostawiłem płaski kawałek (maźnięcie) szpachli do zaschnięcia na kartce papieru. Efekt? mogłem sobie wyginać na wszystkie strony a to nie pękało.
Poza tym jeżeli się znajdzie zderzak od Coupe w kolorze to wychodzi taniej a jeżeli jest w innym to nie raz taniej wyjdzie rzeźba starego zderzaka.
Dzięki za informacje. lozek a ta szpachla do plastiku jest ogólno dostępna ? Bo w sklepach widziałem niebieską z matą szklaną, chyba zieloną wykończająca, i ala różowa wykończająca... (kolory puszek). A co do kupna nowego zderzaka to wiem, że można kupić ale i tak miałem malować zderzaki na nowo po za tym z przodu musiał bym wymieniać maskę, lampy i grill żeby zmienić zderzak a na takie coś mnie nie stać.
wymieniasz tylko zderzak na ten od qp przed liftowego (bo tam nie bylo tych listw)
No wystarczy zderzak od coupe. A ta szpachla to byla kupowana na allegro dawno temu. Pamietam tylko to ze byla szara.
Sent from my GT-I5510 using Tapatalk