PDA

Zobacz pełną wersję : Wygładzanie zderzaków VIgen przed lift

Pavilon
28-03-12, 22:54
Witam. Czy ktoś wygładzał zderzaki w VI genie przed lift ? Dzisiaj wziąłem się za tylni i wyciąłem ten wypukły plastik do mocowania listy i dziurę załatałem z oby dwu stron matą szklaną z żywicą ale nie najlepiej to wyszło i trochę szpachli będę tam musiał nałożyć. Macie jakieś inne sposoby ? Kiedyś widziałem na forum zdjęcia przedniego zderzaka i wyglądało to tak jak by było to robione na gorąco czyli ten plastik zlany z zderzakiem...

sssikor
28-03-12, 23:43
Tak, kumpel robil na goraco. Tzn oddal do plastikarza, ktory mu to pospawal za smieszne pieniadze, wycial te mocowania listew, zalal plastikiem, a reszte ogarnal szpachla. ;)

Infi
28-03-12, 23:54
a nie lepiej kupic zderzak od qp i nie ladowac kitu na element ktory jesli sie przytrze to uniknie sie ryzykac ze szpachel popeka na tych miejscach po listwach ochronnych?

lozek
29-03-12, 00:35
zależy tez jaka szpachla. Ja kupięłm szpachle do plastików, którą wygładzałem ładnie grilla. Na testy czy się różni od zwykłej i JAK się różni zostawiłem płaski kawałek (maźnięcie) szpachli do zaschnięcia na kartce papieru. Efekt? mogłem sobie wyginać na wszystkie strony a to nie pękało.

Poza tym jeżeli się znajdzie zderzak od Coupe w kolorze to wychodzi taniej a jeżeli jest w innym to nie raz taniej wyjdzie rzeźba starego zderzaka.

Pavilon
29-03-12, 08:33
Dzięki za informacje. lozek a ta szpachla do plastiku jest ogólno dostępna ? Bo w sklepach widziałem niebieską z matą szklaną, chyba zieloną wykończająca, i ala różowa wykończająca... (kolory puszek). A co do kupna nowego zderzaka to wiem, że można kupić ale i tak miałem malować zderzaki na nowo po za tym z przodu musiał bym wymieniać maskę, lampy i grill żeby zmienić zderzak a na takie coś mnie nie stać.

Infi
29-03-12, 12:46
wymieniasz tylko zderzak na ten od qp przed liftowego (bo tam nie bylo tych listw)

lozek
29-03-12, 15:31
No wystarczy zderzak od coupe. A ta szpachla to byla kupowana na allegro dawno temu. Pamietam tylko to ze byla szara.

Sent from my GT-I5510 using Tapatalk