PDA

Zobacz pełną wersję : Civic V '94 hatchback-Brak kostki/kabli do radia

MalyV
28-03-12, 20:40
Witam!

Potrzebuję wszej pomocy. Kupiłem w poniedziałek auto swoich marzeń mianowicie Civica V-gen :-). Było w nim włożone radio, po przyjechaniu do domu nie przejmowałem się zbytnio tym, że się nie uruchamiało. Następnego dnia stwierdziłem że bez radia to nie jazda, a więc postanowiłem wyciągnąć owe radio. Co się okazało? Że nie ma tak doprowadzonych jakichkolwiek kabli z wyjątkiem kabla do anteny. Rozbierałem z kumplem cały ten plastik w którym znajduje się popielniczka, aby zobaczyć czy jest kostka wgl, a także plastik pod kierownicą. Ku naszemu zdziwieniu nic nie znaleźliśmy. I prośbę mam taką: Powiedzcie mi proszę, co mam zrobić(kupić itp) aby zrobić te kable(dociągnąć prąd do radia). Słyszałem żę jest możliwość podłączenia go pod zapalniczkę w samochodzie, jakoś podmienić kable.

Z góry dziękuję za odpowiedź na mój post. Pozdrawiam!

Feniks333
28-03-12, 21:23
Jeżeli jesteś pewien że nie ma tam żadnych resztek fabrycznej instalacji radia to pociągnij ją sam. Kup kostki iso, podłącz plus stały, plus po zapłonie (to znaczy nie po zapłonie, tylko w tym pierwszym położeniu kluczyka), masę i pociągnij kable do głośników.

MalyV
28-03-12, 21:38
No właśnie nie mam żadnych resztek po fabrycznej instalacji niestety. Dziękuję za odpowiedź, temat do zamknięcia. Pozdrawiam.