PDA

Zobacz pełną wersję : Skakanie silnika

Falek56
29-06-07, 17:47
Ostatnio zauważyłem ze jak rano zapalam silnik i ruszam jak silnik jest jeszcze zimny to przy samym ruszaniu silnik mi skacze to skakanie przechodzi na cały samochód ,ale tylko przy samym ruszaniu, gdy ruszam już 3 -4 raz wszystko jest już ok.Cóż to może być?

skolopendra
29-06-07, 18:06
może się okazać ze poducha jest walnięta :/

PMX
29-06-07, 18:52
Witam
Mam podobnie, u siebie stawiam na sprzeglo... calkowicie zasprzegla sie dopiero na samym koncu i wlasnie wtedy szarpie. Choć poduchy pod silnikiem tez maja pewnie w tym swoj udzial.

Pozdr

nasteq1
02-07-07, 22:13
witam-mam dokładnie to samo-rano na zimnym skacze silnik pierwsze dwa lub trzy ruszenia z jedynki,póżniej jest OK.to szarpanie jest bardziej z prawej strony,tam gdzie skrzynia ALE BIEGI wchodza ideał,można deptać do odcięcia i sprzęgło sie nie ślizga.byłem na kanale i znalazłem spory LUZ na wewnetrznym przegubie po prawej stronie-może to jest to?
civic coupe D15B7

mozes
02-07-07, 22:28
to może ja teraz co to może być jest mokra ulica i stoję np. na światłach wskakuje zielone i ruszam szybko tak, że koła zaczynają buksować i wtedy cała buda zaczyna się trząść ale już tak konkretnie czy to też może być os sprzęgła?
pozdr

PMX
02-07-07, 23:59
Heh tez tak mam, zalezy od nawierzchni.... Moim zdaniem i innych to zalezy od opon ale glownie od stanu zawiechy i mocowania silnika (poduchy) sprawdz poduchy i elementy metalowo - gumowe zawieszenia (drazek stabilizacyjny)

poohcik
03-07-07, 01:56
mozes, miałem u siebie tak samo. Przy ostrym ruszaniu czuc było, że silnik lata po całej komorze. Okazało się, że była doszczętnie zerwana poduszka silnika (ta przy skrzyni biegów).

mozes
03-07-07, 03:34
dzięki za wskazówki zajrzę
pozdr