Zobacz pełną wersję : valvoline 15w50
mozna taki olej zalac do auta ktore bierze olej czy raczej 15w40 i czym one sie roznia te 2 oleje.
pewnie ze mozna ale po co? druga wartość - 50 - okresla temp powietrza w jakiej stosujemy olej np dla wspołczynnika 30 temp jest okolo 35C dla 40 ponad 45C a dla 50 to napewno ponad 50C.
A u nas zimno jak widac za oknem :/
jak wybierasz sie na jakas pustynie pod rownik to polecam ten olej :aloha:
no to kupie 15w40.dzieki za pomoc.
mozesz stosowac oliwe 15w50, ale wymaga ona dluzszego grzania silnika przed jazda, tzn nie chodzi o zadne czekanie na temp na wolnych obrotach, a glowenie o dluzsza jazde bez wchodzenia na wyzsze obroty do momentu ustabilizowania sie wskazowki temp. sporo osob bierze ode mnie motula 4100 15w50 i sa zadowolone. w razie czego zapraszam do siebie na gg :hinczyk:
P.S
wg mnie olej mineralny to ostatecznosc, a to co chcesz kupic to wlasnie mineral 15w40, ja proponuje zalac wlasnie 15w50 czyli polsyntetyk, to powinno ograniczyc apetyt na olej.
zalalem valvoline max live 10w40,bo dostalem od znajomego za pare groszy.podobno on tez go uzywal i ten olej tez jest do samochodow bioracych olej.u niego w passacie znacznie spadl apetyt na olej i teraz mu go duzo mniej ubywa.zalalem go dzisiaj i bede obserwoowal co sie bedzie dzialo.po za tym jak dzis spuszczalem olej to ten ch...j nie mechanik co mi ostatnio zminial olej,nie powiedzial i nie wymienil mi korka spustowego a byl z*****y gwint i byl sylikonem objechany i kolo niego tez kapal olej.kupilem nowke koreczek w aso jedyne 19.50zl.stad moglo mi sie tez wydawac ze pali olej w jakiejs wiekszej ilosci a tu z tego co widac to przez korek tez uciekalo.pojezdze zobacze co bedzie teraz.co wogole myslicie o tym oleju valvoline Max Live 10w40??
Motul Motul 4100 15w50 olej do aut z tendencja do brania oleju, a najwazniejszy jego atut to to, ze jest to jeszcze półsyntetyk i do tego motul.
ten valvoline max live tez jest podobno bardzp dobry.zalalem nim i zobacze co bedzie sie dzialo.duzo ludzi go tez poleca do aut bioracych olej.