Zobacz pełną wersję : Czy można wymienić sam silniczek od reflektora w VII gen ?
Czy można wymienić sam silniczek od reflektora w VII gen ?
powiem ci że da się wymienić. bedziesz musial szkło od podstawy odkleic bo na silikonie jest uszczelnione a poten nowy silikon nalozyc i uszczelnic reflektor
powiem ci że da się wymienić. bedziesz musial szkło od podstawy odkleic bo na silikonie jest uszczelnione a poten nowy silikon nalozyc i uszczelnic reflektor
W żadnym wypadku nie trzeba rozklejać reflektora!!! Nie wiem w jaki sposób Ty zmieniałeś silniczek...
http://www.japancars.ru/cat/honda/image.php?npl=17S5T501&nplblk=B__0800&s=0.45
Silniczek masz zaznaczony nr 16. Można go normalnie wyciągnąć, przekręcając w bok gniazdo. Silniczek znajduje się pod gniazdem żarówki od świateł drogowych (długich), po stronie od grilla.. Jest do niego podłączona wtyczka więc nie powinieneś mieć problemu ze znalezieniem.
A kolega to przed liftem ma lampy czy po lifcie? Bo jest wtedy zasadnicza różnica.
Lampy przed liftem trzeba rozklejać, lampy po lifcie nie trzeba, bo do silniczka jest dobry dostęp.
no własnie ja mam przed liftem :) no zapomniałem napisać :D
Czeka Cię zatem sporo roboty... :/
no moja też przed liftem :(, ciekawe czy na przeglądzie sie czepnie tego??
Krzysztof1969
20-03-12, 16:09
Najpierw musisz zdjąć zderzak przedni. Inaczej nie wyjmiesz reflektorów.
a niby dlaczego ma sie ktoś czepić ?? jak są dobrze ustawione nikt nawet nie zauważy.. ja juz tak jeżdzę ze 2 lata...
niby tak , zobaczymy na przeglądzie
Mi na przeglądzie ustawił tylko światła i powiedział, że trzeba zrobić, ale nic nie mówił, że nie powinien przepuścić czy coś. Tak trochę psioczył ale mało. Nie zrobiłem tego i za miesiąc jadę na przegląd więc się znów okaże.