PDA

Zobacz pełną wersję : civic AERODECK - BRAK PRZECIWMGIELNEGO TYLNIEGO

zeuss
26-06-07, 23:26
witajcie - jestem od 4 dni uzytkownikiem hani civic aerodeck - i od razu zauwazylem ze nie mam tylniego swiatla przeciwmgielnego - przycisk na desce z lewej strony taki zespolony z przednimi halogenami dziala tak: przednie halogeny dzialaja: przycisk mniejszy wlaczajac go zostaje wcisniety i potm normaklnie sie go wyciska - przycisk wiekszy przy wlcisineciu od razu odbija i nie zostaje wcisniety -efekt nie ma przeciwmgielnych tylnich - nawet nie wiem w której czesci lampy maja byc i ile ich ma byc? dwa ? jedno? ohh pomocy bo wysiadam... hania jest ok !!! kombi dla rodzinki nabylem przesiadlem sie z Primery 99... na hanie 98...

Civic '99
26-06-07, 23:58
z przyciskiem jest wszystko ok, proponuje sprawdzić zarówkę
niewiem jak jest w kombiakach ale w 5 d jest to żarówka na samej górze od strony kierowcy i przeciwmgielne jest na 100% tylko jedno

Gruszka
27-06-07, 00:16
Witaj zeuss,

Tak jak pisze Krzysiek, przycisk sie naciska i wraca do poczatkowego polozenia - wtedy zapala sie przeciwmgielne tylne (ale musza byc wlaczone swiatla mijania!). Wylaczyc mozesz przyciskiem lub po prostu gaszac swiatla.

Pzdr.

zeuss
27-06-07, 08:38
dzis zobacze moze zarówka? koledzy ciesze sie ze wasze forum z szybkoscia odpowiedzi jest serio szybciutenkie - dzieki wielkie - bo myslalem ze mam przycisk zjechany...

Cairo
27-06-07, 16:58
Przycisk ok 99% żarówka, także bez paniki. Przeciwmgielne jest tylko po lewej stronie.

zeuss
28-06-07, 19:56
ehh bezpiecznik.... hihi ale fart

boomer
29-06-07, 14:14
iscie arcytrudny temat nic tylko do opisania na forum... sorry ale rozwalaja mnie pytania odnosnie zarowek, bezpiecznikow i swiatel, przeciez to mozna samemu najpierw sprawdzic a nie zapychac miejsce na forum :p

Cairo
01-07-07, 11:36
iscie arcytrudny temat nic tylko do opisania na forum... sorry ale rozwalaja mnie pytania odnosnie zarowek, bezpiecznikow i swiatel, przeciez to mozna samemu najpierw sprawdzic a nie zapychac miejsce na forum :p
co racja to racja :/

SPUTNIK1957
01-07-07, 14:05

Zapytać to mozna zawsze - po to jest forum :L: z tym że do takich mniej istotnych spraw to autor tematu powinien ustawić termin istnienia wątku, druga też sprawa jest taka że niema to jak samemu rozwiazać problem - zaleta to to że się poruszyło szare komórki i satysfakcja że to się samemu zrobiło - wczoraj własnie niewiedziałem jak zdiąc zagłówki z przednich foteli - niema tam żadnych zatrzasków jak na tylnych ale podumałem i wydumałem :) i jestem zadowolony że wpadłem na to sam ;)

boomer
01-07-07, 14:13
Chodzi o to ze gdyby ruszylo sie glowa i lapskami i wykazalo zaradnoscia to mozna samemu dojsc do rozwiazania - nie dziala przeciwmgielne - sprawdzic zarowke - sprawdzic bezpiecznik - sprawdzic styki i gniazdka - i dopiero pisac na forum. Logiczne nieprawdaz? :)