PDA

Zobacz pełną wersję : Amortyzatory PRO TEC

skitels
04-03-12, 20:08
witam

mam problem ponieważ chciałbym sobie wymienić amorki komplet, ale nie wiem jakie wybrać ponieważ chciałbym wymienić na takie jak były czyli do wersji pro tec
szukałem ale niestety nie znalazłem takich samych , może ktoś już przerabiał ten problem i znalazł takie amorki

skitels
08-03-12, 08:45
Witam ponownie
wiec przeczytałem kilka tematów związanych z amorkami i nie znalazłem sensownej odpowiedzi szukam amorów kpl bez sprężyn bo chyba te stare dadzą jeszcze rade chyba??
cena to powiedzmy około 800 zł jaka może być przeznaczona na zakup , myślałem na początku o tych mts, albo technik ale większości odpowiedzi jest negatywnych na temat tych amorów, wiec szukam czegoś lepszego ale jakoś ciężko z taką kwotą.
Przeznaczenie jak dla mnie to maja być obniżone tak jak w pro tec-u i trochę twardsze bo wożę często pasarzerów z tyłu

yarOo_krk
08-03-12, 09:06
witam

mam problem ponieważ chciałbym sobie wymienić amorki komplet, ale nie wiem jakie wybrać ponieważ chciałbym wymienić na takie jak były czyli do wersji pro tec
szukałem ale niestety nie znalazłem takich samych , może ktoś już przerabiał ten problem i znalazł takie amorki
A czy przypadkiem amortyzator w pro-tec'u nie jest najzwyklejszym amortyzatorem seryjnym z obniżoną do 3cm sprężyną?

woocasch
08-03-12, 09:12
z tego co mi wiadomo to nie są to seryjne amorki - są to Kayaby Sport czy cosik takiego :)

skitels
08-03-12, 17:26
Panowie dalej nie wiem za bardzo co mam kupić i dopasować może jakieś podpowiedzi ,czy tanie znaczy nie dobre ???

airman
09-03-12, 08:13
Niestety często tanie nie idzie w parze z jakością. W cenie do 800zł praktycznie nie masz wyboru jeśli chodzi o sportowy amor, bo zostają tylko komplety mts po 500zł. Taki mts ma różne opinie, niedawno montował Bogdan19 w swoim HB 5gen i raczej jest zadowolony. Teraz na forum najpopularniejsze z dobrych są Kayaba AGX z regulacja twardości, fajny amor jak nie planujesz dużego obniżenia - patrz zakupy grupowe.