Zobacz pełną wersję : Czy jest na tym forum ktos kto swapowal D16Y7 na D16Y8?
Tak jak w temacie- czy jest ktos kto przeprowadzi taka opercje i potrafi powiedziec dokladnie co jest problemem i jak go rozwiazac. (dodam ze to D16y7 ktore siedzi u mnie w samochodzie to wersja z roku 1997 bo podobno od 1998 D16Y7 byly unne niz te do '98) czekam na odpowiedzi . pozdrawiam
wiem że od '98 do y7 szły juz większe tarcze hamulcowe...ale czy coś jeszcze..?
z tego co wiem to zmiany dotyczyly elektroniki. nie wiem dokladnie na czym one polegaly ale ponoc sa dosc istotne.
zmiany elektroniki byly ale nei sa istotne przy zmianie silnika wazne zebys mial ecu pod kostki jakies masz w aucie bo to ulatwi bardzo sprawe, do swapa musisz przerobic silniczek krokowy z 3 przewodowego na 2, dolozyc vteca i KS, z mechaniki wszytko bedzie jako tako pasowac, moze gdzies jakis przewodzik trzeba bedzie inaczej poprawadzic albo mocowanie i tyle.
Wrócę do tych zmian w Y7. Ktoś ma może dokładne info co było zmieniane? Poproszę linka, może być PW.
Sorki za OT
na 100% różniły się świecami a dokładniej ich długością w nowszej wersji był dłuższy gwint i zakończenie