Zobacz pełną wersję : Malowanie poliueretanu-czym?
Wojtec12345678
23-02-12, 18:51
W grudniu kupiłem dokładke poliuretanową i normalnie jest w kolorze takim czemnym szarym lub jasnym czarnym zależy jak się patrzy :D a ja się uparłem że ma być ciemny czarny mat i w grudniu też pojechałem do lakiernika aby mi to przemalował, ale ostrzegał że będzie z tego farba złaziła .... zaryzykowałem i dzisiaj po myjni widzę prześwitujący kolor dokładki... wygląda to jakby był kurz na dokładce, i teraz moje pytanie, czy istnieją jakieś sposoby na malowanie poliuretanu tak aby nie złaził kolor? Chce jechać na proprawkę tej dokładki i chciałbym podpowiedzieć coś lakiernikowi... ma być czarny mat i koniec :o
a taka foram do plastików ale Motip ta co nią można wnętrze malować , może to dalo by rady?? tak tylko kombinuje
Wojtec12345678
23-02-12, 20:26
Dzięki za propozycje i zainteresowanie tematem, ale potrzebuje sprawdzonego sposobu, aby nie jeździć do lakiernika co 3 miesiące
W grudniu kupiłem dokładke poliuretanową i normalnie jest w kolorze takim czemnym szarym lub jasnym czarnym zależy jak się patrzy :D a ja się uparłem że ma być ciemny czarny mat i w grudniu też pojechałem do lakiernika aby mi to przemalował, ale ostrzegał że będzie z tego farba złaziła .... zaryzykowałem i dzisiaj po myjni widzę prześwitujący kolor dokładki... wygląda to jakby był kurz na dokładce, i teraz moje pytanie, czy istnieją jakieś sposoby na malowanie poliuretanu tak aby nie złaził kolor? Chce jechać na proprawkę tej dokładki i chciałbym podpowiedzieć coś lakiernikowi... ma być czarny mat i koniec :o
dobre przygotowanie powierzchni, podkład do plastików (bardzo lepki) i dużo uelastyczniacza
Wojtec12345678
23-02-12, 20:49
Jest też kwestia tego aby farba była elastyczna aby nie popękała przy ewewntualnym zginaniu dokładki... po to jest ten uelastyczniacz?
wojtku - uleastylniacz aby przy zgieciu lakier nie pekal
ale oprocz typowego podkladu do plastiku nalezy tez zastosowac srodek zwiekszajacy przyczepnosc ktory najlepiej zapodac przed podkladen NIE ZAMIAST NIEGO
tu masz link do takiego srodka http://allegro.pl/podklad-zwiekszajacy-przyczepnosc-lakieru-0-5-i2029840758.html
Wojtec12345678
24-02-12, 19:27
Teraz już wszystko wiem... powiem mu aby tego dodał bo samemu kupował nie będę bo cena tego dodatku to prawie cena malowania dokładki :D