PDA

Zobacz pełn± wersję : L.S.D. TypeR EK9 czym to sie je?

lukiasz
04-06-05, 13:45
Mam takei pytanko czy warto zakładać taka szpere jeżeli np koszta sa w miare małe czyli połowa nowej np Kaaz, czy Quaife (czy jak to sie pisze :P). Czy ona jest dobra? Zapytacie pewnei czego ja oczekuje hmmm plan jest taki zeby bylo szybkie auto na miasto i czasem dla funu jaki¶ tor, ze znajomymi. Zadne zawody żaden sport. Silnik oczywiscie B16A2.
Czekam na opinie. bo cała skrzynia np od ITRa to straszne koszta i nigdzie nie ma, no chyba ze ktos ma lepsze info ode mnei to zapraszam na priv :D

LIO
04-06-05, 13:54
skoro koszta sa male, to czemu nie zakladac ? Co ma byc w niej zlego ?
Bierz :-)

elmer
04-06-05, 13:58
Slyszalem opinie, ze seryjne szpery Hondy nie sa mocne (kilkanascie procent) i np. do dragu lepsza by byla mocniejsza. Na tor/ulice chyba sa OK. Ja bym bral.

Pati
04-06-05, 14:02
na ulice tak. na tor/drag raczej marnawo... procentowo mało spina.

lukiasz
04-06-05, 14:09
na ulice tak. na tor/drag raczej marnawo... procentowo mało spina.

a masz jakies bardziej szczegółowe dane?

Peter
04-06-05, 14:17
Szpera ITR`a ma o ile dobrze pamiętam 15%, więc warto zainwestować w Quaife. :)

itr
04-06-05, 14:26
zakladaj z ITR i nie marudz, bedzie spoko daily driven i dziala i tanio

kivik
04-06-05, 19:01
Quaife nie spina kol, przekazuje moment na kolo o wiekszej przyczpnosci. Nie ma tutaj zadnych %.
Wydaje mi sie ze seryjna od ITR i CTR dziala podobnie bo tez nie ma plytek.

lukiasz
04-06-05, 19:49
dzieki chopaki w takim razie za rady, jeszcze czekam na info od Kaaz za ile moge j± mieć, myslicie ze warto ja brac??

bo jezeli wezme ta od CTRa za tyle ile koles mowi to o innych zapominam :)

jeszcze raz dzieki za opinie, zlaszcza tych ktorzy jezdzili na nich i wiedza z punktu praktycznego co i jak

buziaki :)

Banzai
04-06-05, 22:58
Lukiasz w kwestii Kaaz'a weĽ jeszcze pod uwagę to, że szpery płytkowe s± mocniejsze ale się zużywaj± po pewnym czasie, a wymiana ich elementów jest droga. Ale jakby¶ się mimo tego zdecydował to nie radzę brać na ulicę szpery typu dwukierunkowego, bo będzie cholernie uci±zliwa w jeĽdzie.

lukiasz
04-06-05, 23:04
Kaaz do B16A2 ma tylko 1,5 way ;)

ignac
04-06-05, 23:07
powiem tak
jesli masz za dobra kase cala szprere czyli slimak zebatki itd to lykaj:))))
ale jesli mial bym do wyboru jak ci tam jacys pisli skrzynke od ITR'A ze jest naj to za te sama kase targasz o niebo lepsza od CTR'A EK-9:))
jest taki mit o nich ze ponoc nie do *****.... :D