Zobacz pełną wersję : Honda gaśnie w czasie jazdy :(
Mam problem ktory zdaza mi sie rzadko ale bywa, ze podczas jazdy samochod calkowicie sie wylacza-jakby dostal sygnal odciecia zaplonu. Czasami bywa tez podobnie przy odpalaniu; za pierwszym razem slicznie odpala i nagle schodzi na niskie obroty i gasnie. Pozniej nie da rady odpalic samochodu, musze poczekac jakisc czas i samochod znowu odpala. Co jest grane??!!
jakis czas to kwestia minuty czy np 30?
Moze krokowy sie przytkal
Przekaznik pompy paliwowej?
Wg mnie predzej przekaznik niz krokowy choc napewno nie zaszkodzi go wyczyscic. to jest niestety takie gdybanie bo z opisu to mozna wypisac i 10 innych diagnoz
A czy silnik krokowy odpowiada za wolne obroty? Jak sie go czysci i gdzie on sie znajduje?
michal750 poszukaj w archiwum bo byl opis, poza tym na stronce Wombata masz z fotorelacja :)
tak tak Ulenko, krokowy by sie przydalo przeczyscic, napewno nie zaszkodzi :grin:
Kosiniak, Ty geju!!!:mrgreen:
wroce jesczze do tego tematu, u mnie dzieje sie to samo, auto same przygasa jak zejdzie do nizszych obrotow, co do tego czasu z odpalaniem to idzie go odpoalic zaraz po tym ale trzeba go troche przegazowac zeby zlapal. Ula masz instalacje gazowa ? czy dzieje ci sie to na bezynie. Ma ktos jeszcze jakis pomysl czego to moze byc wina ? Acha zaowarzylem jeszcze ze przed samym zgasnieciem mignie kontrolka z akumulatora i oleju chyba, jesli sie go wtedy przegazuje to nie zgasnie ale trzeba miec niezly refleks.
kontrolka miga bo spada ciśnienie oleju i ładowanie jak masz za niskie obroty
i jak sobie z tym poradzic ?
Wiec sprawdzilbym jak wyglada mocowanie linki gazu przy przepustnicy a na nastepnie podejrzenia kierowalbym na silniczek krokowy.