Zobacz pełn± wersję : hamulec wpada co jaki¶ czas
Witam
Może problem już był taki opisany ale nie mogę znale¶ć. W moim civic-u d15z6 co jaki¶ czas wpadał hamulec i hamowało wtedy tylko prawe koło więc ze szrotu hondy kupiłem t± sam± pompe wraz z serwem, wymieniłem też cały płyn. Odczułem różnice od razu - lepiej hamuje, ale znowu problem się pojawił hamulec mi wpada ale nie tak mocno jak na tamtej pompie, bo na tamtej to aż do podłogi.
W czym może być problem??:confused:
jak wymieniałe¶ ten płyn to go miałe¶ wgl czy tylko zalewałe¶ pusty zbiornik bo jak tak to masz nieszczelno¶ć przewodów i musisz szukać ! Awentualnie możesz mieć jaki¶ maras w przewodach i czasem Ci go przytka i nie odbija ale w to w±tpie.
Wpadaj±cy pedał-masz zapowietrzony układ hamulcowy.Sprawdż zacisk hamulcowy przy lewym kole czy nie masz wycieku.Sprawdz też przewody i poł±czenia przewodów.Jeżeli wszędzie jest sucho to odpowietrz cały uklad hamulcowy.
U mnie też s± objawy zapowietrzenia układu: pierwsze wci¶nięcie- pedał wpada do końca, lekko hamuje; drugie wci¶nięcie- hamuje prawie idealnie.
Mechanik odpowietrzał na wszystkie sposoby litrami płynu, nawet "maszynk± podci¶nieniow±" i dalej to samo. Czy kto¶ wie co to może być?
Dodam, że przednie tarcze i klocki nowe, jeszcze nie dotarte, zaciski zregenerowane, przewody sztywne nowe. Nie ma wycieku. Normalnie ręce opadaj±.
U mnie też s± objawy zapowietrzenia układu: pierwsze wci¶nięcie- pedał wpada do końca, lekko hamuje; drugie wci¶nięcie- hamuje prawie idealnie.
Mechanik odpowietrzał na wszystkie sposoby litrami płynu, nawet "maszynk± podci¶nieniow±" i dalej to samo. Czy kto¶ wie co to może być?
Dodam, że przednie tarcze i klocki nowe, jeszcze nie dotarte, zaciski zregenerowane, przewody sztywne nowe. Nie ma wycieku. Normalnie ręce opadaj±.
90% pompa do regeneracji
Dzięki, tak co¶ przeczuwałem. Napisze kto¶ jakie reparaturki z AUTOFRENA pasuj±? Szukałem w katalogu, ale po modelu auta nie ma. Pompa to 1 cal.
Może jaka¶ wskazówka od jakiego modelu jest taka sama pompa, albo może wystarczy dobrać do pompy o tej samej ¶rednicy?
Dopasuj identyczn± i bez ryzyka :D