PDA

Zobacz pełną wersję : Podlaczenie blokady zaplonu KD2006

lukaskus
04-06-07, 19:24
Witam, mam pare pytan zwiazanych z podlaczeniem bezobslugowej blokady KD 2006

-- tu jest instrukcja montazu

http://www.starmach.pl/schematy/ster_kd2006_sch2.jpg

i teraz tak....

1) pod ktory kabelek w stacyjce mam podlaczyc ten różowy .....pod IG1 (czarno-żółty), czy IG2 (żółty) ??

2) poprzez który kabel odciąć zapłon (przez ten przekaźnik na schemacie) ??

3) jak znaleźć kabelek od pompy paliwa, (z tego co znalazlem to kostka jest gdzies pod kolumna kierownicy, ale wole zapytac)

I jeszcze jedno, mam poduszki wiec na co trzeba uważać (przy grzebaniu przy kostkach w kierownicy), zeby czegos w nich nie spieprzyć - wystarczy odlaczenie aku i odczekanie tych 3 minut jak napisali w instrukcji, czy może coś jeszcze :-)

Z góry dzieki za wszelkie sugestie :-) :afro:

Civic '99
04-06-07, 21:41
przenosze na elektrykę bo wydaje mi się że tam więcej osób pomoże

emg
05-06-07, 08:33
zazwyczaj się podlącza pod zaplon, który nie zanika podczas rozruchu

lukaskus
05-06-07, 16:00
masz na mysli ten różowy kabelek, czy mówisz o miejscu odcięcia ???

pirat
06-06-07, 00:11
jesli juz jest w aucie zamontowany alarm ktory blokuje rozrusznika, ale nie pompe paliwa i mozna odblokowac jedynie po przycisnieciu ukrytego przycisku. i teraz tak, zastanawiam sie czy przy montazu KD pakowac jeszcze na blokade rozruchu, czy np tylko na pompe, jedno bedzie odpowiedzialne za pompe, drugie za rozrusznik, takze nie beda miedzy soba zalezne :D
co o tym myslicie?

lukaskus
06-06-07, 08:43
Tez sie caly czas zastanawiam ktore obwody odciac

Rozrusznik i pompa jest dobrym rozwiazaniem pod warunkiem ze jezdzisz na benzynie, bo np. przy gazie Jak ktoś cie niespodziewanie "wyprosi" z auta na skrzyzowaniu to ani odciecie rozrusznika ci nic nie da ani pompy bo autko jedzie na gazie.

Ja osobiscie biore pod uwage konfiguracje pompa paliwa zasilanie w stacyjce (zapalajace kontrolki na desce), poniewaz w niedalekiej przyszlosci chce zalozyc gaz.

Pozdr.

p.s. Moze ktos sie wypowie jak to ustrojstwo podlaczyc. Dzieki :-) :)

pirat
06-06-07, 15:03
no w sumie tez sie zastanawialem nad gazem, i dobrze prawisz ze przy takiej opcji rozwiazanie z odcieciem pompy/rozrusznika nic nie da.
musi byc tak ze wogole odcina zasilanie z silnika, cos w tym stylu, ze nawet jak bedzie na gazie to awaryjnie go zgasi :)

ktos myslal nad tym jak to rozwiazac?

emg
06-06-07, 15:14
jak jest porwaniówka to odcięcie rozrusznika niewiele daje, bo porwaniówka dziala z opóźnieniem

macst
15-06-07, 00:06
porwaniowke szybciej wylaczysz niz ja uaktywnisz :down: poczytaj topic jak tanio i dobrze zabezpieczyc przed kradzieza

http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=22209

w jednym z ostatnich topicow napisalem o co chodzi do czego przyznalo sie jeszcze pare osob szkoda ze tego nie napisali przed tym jak zakupilem tego KD ..... tzn sie nie dziala cudownie ale skutecznie nawet wlascicielowi nie daje odjechac heheh tzn sie jezeli jest tylko antynapad jest ok ale bron boze antyporwanie

lisu_lisu
07-05-11, 17:46
jezeli jest tylko antynapad jest ok ale bron boze antyporwanie

Sorki za odgrzewanie kotleta - czym rozni sie antynapad od antyporwaniówki?

lopi83
08-05-11, 09:47
gdzie ta instrukcja bo wyskoczylo mi 404 not found
a podpiac mozna pod zasilanie aparatu zaplonowego :)