PDA

Zobacz pełną wersję : Instalacja Prins VSI z wtryskiwaczami Keihin do Civica Type-R VIII gen

Kadejak1
19-01-12, 14:46
Czy miał ktoś z tym styczność?? Tylko ja nie pytam o to czy wypada jezdzić na gazie type-r czy nie wypada.. Tylko czy ktoś wie czy to sobie radzi z tą ogromną mocą z 4 cylindrów.

junior83
08-03-13, 13:40
Odświeżę trochę temat, bo taką instalację planuje do swojego civica, ma ktoś już jakieś doświadczenia z tym zestawikiem?

nostro
08-03-13, 14:48
Znam bardzo dobrze Prins VSI, wtryskiwacze Keihiny jakiego koloru? to sa najlepsze wtryskiwacze na rynku według mnie. U mnie też takie latają. Cała instalacja jak najbardziej godna polecenia, trzeba tylko dobrze wystroić i będzie chodził jak marzenie.

ma1ster
08-03-13, 15:13
A cóż w tym prins jest lepszego niż w stag-u premium... niestety ludzie za dużo czytają gazet i internetu, a myślenie przekłada się w taki sposób, że co droższe to lepsze... Zgodzę się że prins jest dobry, ale w niczym nie lepszy od naszego stag-a... więc po co... no ale ludzie mają różne priorytety :D:D...

Co do Keihin to się zgodzę są to najlepsze z możliwych wtryskiwaczy wdmuchiwanego LPG...

Natomiast jak bym już taką instalację wkładał, za którą chcę zapłacić dużo pieniędzy... to spróbował bym uruchomić ciekłe wtryskiwanie LPG, a co za tym idzie nawet moc w stosunku do benzyny by wzrosła...

bunkerites
08-03-13, 20:42
jaki koszt zabawy z cieklym wtryskiem ? silnik 1.6 :)

ma1ster
09-03-13, 19:26
nie mam pojęcia, ale wiem że na Politechnice w Krakowie uruchomiony został b16a2 na ciekłym wtrysku firmy vialle jakiegoś studenta, i ku uciesze właściciela, na hamowni moc wzrosła o 17KM przy kompletnej serii...

junior83
09-03-13, 23:13
Ja wybrałem Prinsa dlatego że polecił mi go mechanik, nie jestem specjalistą w temacie LPG, a wiem że ten człowiek jest dobry w tym co robi wiec zdaje się na jego wiedzę.
Za tydzień jestem umówiony na montaż wiec dam znać jak działa.